Black Friday … pe bloguri

Introducere: Black Friday este o idee americana prin care intr-o zi din an magazinele au reduceri si de 90%. Unii au ajuns sa spuna: cumparam aproape degeaba. Ganditi-va ca ati da 10 lei pe o chestie care altfel costa 100 de lei. Sau 100 de lei pe ceva ce costa 1000 de lei.

Black Friday Romania nu a fost o chestie atat de reusita. Motivele sunt diverse, multe ar putea fi reduse la „nu suntem pregatiti”. Exista insa o diferenta fundamentala din punctul meu de vedere si acea diferenta este data de buna sau reaua credinta. Asadar:
– Cand iti pica serverul pentru ca este suprasolicitat este o gafa, dar putem accepta. Ok, unii zic ca intentionat au facut sa pice site-urile pentru a nu vinde foarte mult. Nu stiu cat este de adevarat sau daca e adevarat pentru toate magazinele online.
– Cand insa scumpesti cu 50% si reduci apoi cu 40% se cheama rea-credinta. Si ne revoltam.
– Exista insa si situatia (des intalnita) in care in loc de reduceri Black Friday avem de fapt niste mini-reduceri. 10%, 15%, chiar 20% … „Ce-s astea domne, astea-s reduceri?”.

Exact aici voiam sa ajung. M-am intrebat la ultimul Black Friday: bai, cum ar fi sa facem si noi bloggerii asa ceva (am vazut ceva asemanator, dar la misto, pe unele bloguri)? Serios: bloggerul X ia 100 de euro pe un advertorial. Intr-o zi din an el sa ia 10 euro. Sau cel care ia 100 de lei sa ia 10 lei. Ii convine? Nu-i convine. Unii au expresia „pentru 10 lei nici nu ma ridic din pat”.

Ok, fiecare cu calculele lui. Dar fratilor, va intreb sincer: daca voua nu va convine sa faceti reducere de 90%, de ce aveti pretentia de la altii? Voi de bine de rau tot iesiti in castig. Voi nu aveti COSTURI DE PRODUCTIE. Insa a vinde un produs cu 90% reducere inseamna a-l vinde in pierdere.

Serios, apreciez mai mult un magazin cu 20-30% reduceri, sa spuna ca atat isi permite, insa sa fie reduceri corecte si cinstite, iar in restul anului practica preturi decente, decat magazine care practica preturi nesimtite tot anul si de Black Friday iti iau ochii cu cine stie ce rable la reducere. Serios.

Salutari NEGRE tuturor!

Un comentariu

  1. Adevarat graiesti. Dar daca sunt oameni care cred ca 30% inseamna BF inseamna ca magazinele le vor practica continuu. De obicei vand un advertorial cu 120 de euro. Dar de maine, si numai maine, va fi de 10 euro.
    Asta da BF, nu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s