UPS centrale termice

Despre UPS centrale termice am mai scris. Acum insa ma voi adresa strict studentilor, adica publicul tinta al acestui blog. Si voi spune intai si intai la ce ar putea fi util un UPS pentru un student:

1. Esti pe ultima suta de metri cu scrisul pentru licenta si fix in acel moment se ia curentul. Nu spuneti ca nu se poate intampla, ca au tot fost cazuri. O ora sau chiar 2 in plus sunt aur.

2. Nu ai curent nu ai nici internet (in cele mai multe cazuri). Mai poti avea cate un stick, dar nu intotdeauna il ai. Asa ca netul ala „clasic”, pe baza de router, este baza. In astfel de cazuri si cateva minute sunt importante.

3. Daca ai pc mare (deskstop) si nu laptop si un minut conteaza. De ce? Este diferenta dintre a se stinge brusc pc-ul si a-l inchide tu frumos, cu shut down. Bonus: daca scrii pe un deskstop si n-ai salvat documentul in care scriai e cam nasol. Autosave-ul e util, dar nu intotdeauna.

4. De multe ori penele de curent sunt de cateva minute. Un UPS te face sa nu resimti deloc acea pana de curent.

In cazul UPS centrale termice lucrurile stau in acelasi mod. Este iarna, este ger, iar curentul este luat cam o ora. Acea ora se resimte al dracului de mult, mai ales ca pentru ca temperatura sa fie cea dorita va mai dura inca cel putin jumatate de ora. Da, este util, cred ca acest lucru este cert.

Acum as mai vrea sa spun si cateva cuvinte legate de aspectul financiar. Toata lumea va intreba daca isi permit un UPS. Raspunsul este clar: DA. Chestia cu „ne permitem” un UPS este o idee preconceputa, conform careia orice confort pe care-l avem ne usuca de bani. Aceeasi conceptie (inca) o au unii despre aerul conditionat. Aceeasi conceptie o au unii despre „masinile straine”. Diferenta dintre Dacie si Fiat nu este neaparat in favoarea Fiatului (unii ar zice dimpotriva). Dar in ochii unora a avea Fiat este o dovada de bogatie (Dacie isi pot permite multi).

Legat de UPS, sunt 3 argumente conform carora UPS-ul ar renta:
1. Daca avem aparate scumpe in priza nu este clar ca ar trebui cumva sa le protejam? Adica preferam sa dam o caruta de bani pe un tv si apoi sa se strice? La fel cu PC-ul, cu aerul conditionat…
2. UPS-ul nu este un aparat care sa se strice repede. Deci investitia este pe termen destul de lung.
3. UPS-ul este o investite pe care o faci impreuna cu altii. Nu este precum laptopul: e UPS-ul MEU si-l folosesc doar eu. La camin poti avea UPS pe camera ta (si il imparti deci cu colegii) sau unul mare si baban pe camin. Daca socotesti pretul total impartit la numarul de oameni constati ca nu e deloc scump.

Salutari studentesti tuturor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s