Noi sau animalul de companie?

Despre animalele de companie am mai discutat. Nu este deci nici prima si nici ultima oara (nu mai stiu daca pe acest blog sau in alta parte). Pe scurt de tot:

1. Nu am nimic cu animalele de companie.

2. Am ceva cu cainii vagabonzi.

3. Am ceva cu cei care-si tin caine sau pisica la bloc (Era sa zic bloG). Motivele pe scurt de tot sunt:
– la curte animalele de companie au utilitatea lor;
– bonus: ele se simt mult mai bine in aer liber, deci la bloc, contrar asteptarilor, le cam chinui.

De aici porneste si discutia pe care vreau s-o fac astazi. Si anume cat de grijulii suntem cu animalul de companie.

Sa va zic cum sta treaba: aud mai demult la cineva cum ca mancarea asta de caini si pisici careia i se face reclama la TV este foarte proasta. Cica daca-ti urasti pisica (despre pisici vorbeam atunci) ii dai asa ceva. Si-mi spunea despre a ei matza ca facuse nu stiu ce alergie din cauza acelei mancari. Din punct de vedere medical nu aveam cum s-o contrazic. Asa o fi, daca mancarea tip fast-food pentru oameni e proasta de ce ar fi altfel cea pentru animale?

Dilema mea este insa alta: de ce tu, ca om, mananci mancare nesanatoasa si nu esti interesat de consecinte, insa cand e vorba de pisica esti al dracului de interesat cu ce se hraneste? Serios: e mai importanta sanatatea pisicii tale decat propria sanatate?

Sa nu mai zic de alta gogomanie auzita acum ceva ani: o tipa (o cunoscusem pe net, long story) imi zicea ca osul de fapt nu-i face deloc bine cainelui. Ea cica nu-i dadea niciodata oase cainelui, ci doar mancare din asta „speciala”. Bai frate, si la tara cainii cu ce erau hraniti? Cu mancare luata din magazin? Serios?

Daca e sa am ceva cu cineva, am ceva cu cei care considera un animal de companie mai important decat un om. Am ceva cu cei care mai degraba ar da de mancare unui caine decat sa dea de mancare unui copil (DE OM). Am ceva cu cei care sunt oameni rai, care fac numai rele oamenilor, dar care sunt atat de atasati de animalul lor de companie. Consider ca nu gresesc cu nimic zicandu-le animale. Serios.

Ah, da: am ceva cu cei care iau hrana Schesir sau cine stie ce altceva pentru pisica lor, insa ei mananca cel mai ieftin parizer. O fi alegerea lor, dar am si eu voie sa-mi exprim o opinie: sunt cam batuti in cap.

Nu, nu am nimic cu cei care-s oameni buni si iubitori; cu cei carora le e mila si de oameni si de animale; cu cei care au bani, bani pe care-i dau si oamenilor si animalelor. Am ceva doar cu oamenii dereglati. Cu animalele pentru care un animal e mai important decat un om.

Salutari UMANE tuturor 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s