Carucioare studentesti

Salutare tuturor,

Mi-am rezolvat probleme de estetica, asa ca acum ne putem intoarce la oile noastre. Ma rog, la problemele noastre. Aici vor urma cateva articole despre facultati, si admiterile aferente, dar pana atunci voi dezbate alta problema.

Asadar, observ o moda printre studente sa aiba copil. O moda destul de ciudata as zice eu. Si moda asta este in 2 feluri:
– femei mai in varsta simt ca au nevoie de facultate si se inscriu pe la 30 de ani;
– fete tinere, de 20-22 de ani, decid sa faca un copil.

Primul caz este, sa recunoastem, unul mai fericit. Al II-lea nu este atat de fericit, asta desi se spune ca „un copil este oricand o bucurie”. Oare e o bucurie sa nu ai bani sa-l cresti?

Cand acea colega mai vine si cu copilul la scoala e fericirea dupa lume. Mai ales pentru fete. Vai de mine, o asa mare incantare si o asa multa voie-buna. Asta desi, obiectiv vorbind, acea tanara mamica nu o duce deloc bine financiar (in majoritatea cazurilor). Dar ea nu s-a gandit la acest aspect, cum nu se gandesc la acest aspect nici colegele care o felicita. Diferenta dintre a gandit cu capul si a gandi cu sufletul (adica aproape deloc).

Legat de cheltuielile cu un copil, una dintre cele mai importante este caruciorul. In cazul in care aveti mai multi copii, este destul de complicat: ori luati 2 carucioare, caz in care veti avea probleme (e greu sa impingi 2 carucioare, sa le ridici, sa le manevrezi), sau veti lua un carucior dublu. Depinde si de diferenta de varsta dintre copii (unii au noroc, diferenta este mare, asa ca au folosit acelasi carucior pentru ambii copii).

Legat de carucioare, este o intreaga dezbatere. Pe scurt de tot:
– Unii prefera sa ia carucioare vechi. Stiti voi, o familie a avut 1-2 copii, mai multi nu vrea, asa ca isi va da, uneori degeaba, alteori la pret foarte-foarte mic, caruciorul. De ce sa dau bani pe o chestie pe care o pot lua (aproape) gratis. Intrebarea este legitima, raspunsul este insa relativ. Discutia, aceeasi, o poti avea la haine, la masini si la multe alte chestii.
– Altii prefera sa cumpere carucioare noi. Nu concep, ca si principiu, sa-si plimbe copilul in caruciorul in care a mai fost plimbat altul. Motivele pot fi multe: diversele boli de piele pe care le-ar fi putut avea celalalt copil, faptul ca oricum un carucior folosit are mai multi microbi (oricat ar fi dezinfectat), onoarea patata (cum domne, n-am avut bani d-un carucior nou pentru propriul copil) si multe altele.

De partea cealalta acelasi argument: intre un carucior no-name nou si unul de firma, dar vechi, de ce sa nu-l preferam pe cel mai bun? E de firma, nu? Exact cum un BMW second valoreaza, in ochii unora, mai mult decat o dacie nou-nouta.

Legat de raportul calitate – pret, unii recomanda carucioare ieftine Nichiduta. Neavand copil (si nici nu doresc sa fac in viitorul apropiat), nu pot sa garantez personal. Doar am auzit ce zice lumea. Daca ati avut experiente cu ele, bune sau rele, rog sa dati de veste.

Salutari COPILAROASE tuturor 🙂

Reclame

3 comentarii

  1. Sa luam de exemplu carucioarele pentru copii, care sunt bune si pentru mame, dandu-le acestora posibilitatea sa faca miscare prin alergare; acestea sunt asa numitele carucioare jogging, si au inceput sa fie populare si in Romania, nu neaparat pentru ca mamele vor sa alerge in parc si sa aiba si copilul cu ele tot timpul, ci pentru ca au dotari suplimentare de siguranta pentru cel mic, cum este si normal. In cazul unei alergari, viteza de deplasare a caruciorului este mai mare, de aceea este necesar ca cel mic sa nu alunece din greseala atunci cand mama sa ia o curba sau franeaza caruciorul brusc.

  2. Unele dintre cele mai folosite carucioare sunt modelele standard realizate pentru transportul unui singur copil, care au patru roti si sunt accesibile, durabile, si de cele mai multe ori multifunctionale. Din punctul de vedere al versatilitatii, probabil ca cele mai viabile sunt carucioarele care sunt echipate cu accesorii pentru calatorii. In acest sens, o solutie pentru cei care folosesc adesea automobilul pentru deplasari este cumpararea unui carucior copii care are si scaun special conceput pentru masina.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s