Cand se merita sa apelezi la un webdesigner?

Meseria de webdesigner este una din ce in ce mai solicitata. Nu demult am ajuns si eu la concluzia ca trebuie sa apelez la asa ceva. Totusi, cand trebuie sa apelezi la asa ceva? Si, mai ales, cand NU este indicat sa apelezi la asa ceva?

Sa vedem cand ai nevoie de asa ceva:

1. Cand scoti bani din blog. Altfel de ce ai da bani pe ceva ce nu isi va scoate banii?

2. Cand ai blog de NISA! Da, iti trebuie o tema adecvata nisei tale. NU toate blogurile trebuie sa arate la fel.

3. Cand ai ceva vechime in blogging si lumea deja are pretentii de la tine.

4. Cand ai reusit sa gasesti un webdesigner bun si serios. Si as zice si ieftin.

5. Cel mai important: apelezi la un webdesigner atunci cand nu te pricepi la asa ceva. Daca te pricepi de ce ai da bani pe asa ceva? Nu e deloc logic.

6. Ultima situatie: atunci cand ai o imagine de aparat. Poti sa nu fi avut deloc blog, cand nu doresti sa scoti bani din blog (in mod direct), insa blogul devine pasaportul tau. Nu te poti recomanda cu ceva oribil, nu?

Sa vedem acum cand NU ar trebui sa apelam la un webdesigner:

1. Cand facem blogging din placere, nu avem o imagine de aparat si nu ne dorim sa scoatem bani din blog. De ce am investi in ceva ce nu-si va scoate banii?

2. Uneori e mai indicat ca tema sa nu arate „profi”. Un pusti de 16 ani, care scrie si el despre ce se intampla in liceul sau, de ce ar trebui sa aiba un blog „profi”? Eu as zice ca dimpotriva, un blog cu o tema „puerila” s-ar putea sa-i aduca mai multe avantaje.

3. Cand blogul nostru arata bine si pe tema lui gratuita existenta acum. Uneori o schimbare, in orice fel ar fi, ar putea aduce neplaceri. E adevarat, aici eu stau prost: schimb PREA repede temele (pe toate cele 3 blogurile). Dar stiti voi: fa ce zice popa nu ce face popa. Pardon, bloggerul.

Dupa ce citesti aceste randuri te vei decide daca vei apela la un webdesigner. Sa zic acum alte sfaturi despre alegerea unui webdesigner bun:

1. Fa un research si vezi care este pretul mediu de pe piata. Incearca sa nu iei ceva foarte ieftin, insa nici ceva foarte scump.

2. Vezi ce site-uri are acel om in portofoliu. Trebuie sa vezi daca-ti place ceva d-acolo. E posibil ca el sa fi facut teme doar pentru site-uri si nu pentru bloggeri. E si asta un aspect de care trebuie sa tii cont.

3. Vezi ce prieteni ai cunoscatori prin zona asta. Nu te gandi sa-ti faca cineva gratis asa ceva (desi si asta e o solutie), ci gandeste-te sa ceri sfaturi. Exact acelasi principiu se aplica la firmele care angajeaza consilieri juridici, iar in cazul unor procese apeleaza la serviciile unor avocati. Cine negociaza cu acei avocati? Pai care-s in domeniu, adica acei consilieri juridici.

Daca va decideti deci sa apelati la o firma de webdesign Bucuresti va urez mult succes.

Salutari STUDENTESTI tuturor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s