Bloguri studentesti. Subiecte interzise.

Dupa cum stiti, acesta a pornit ca blog studentesc si mi-am propus sa ramana aproximativ asa. Aproximativ am spus pentru ca totul este relativ. Voi incerca sa raspund la 2 intrebari in acest articol: ce inseamna bloguri studentesti? Ce subiecte ar trebui sa abordeze (cu intrebarea inclusa: ce subiecte ar trebui sa EVITE?). Da, se spune ca ar fi niste subiecte interzise in blogosfera asta … studenteasca.

Sa raspund intai la prima intrebare. Asadar, ce inseamna bloguri studentesti?

1. Bloguri studentesti sunt bloguri ale unor studenti. Din acest punct de vedere, acesta NU ar fi blog studentesc (nu mai sunt student).

2. Bloguri care abordeaza teme si probleme studentesti: cum a fost la examenul X? cei mai buni si cei mai naspa profi de la facultatea X? Eventual sa puna acolo suport de curs si alte alea. E un fel de blog cu circuit inchis, util doar studentilor acelei facultati (Dar care vor intra cu totii pe acel blog).

3. Bloguri care abordeaza teme studentesti generale: schimbari legislative, informatii privind diverse tabere, scoli de vara, schimburi de tineri, burse erasmus, experiente ale participantilor la astfel de chestii.

Ce consider eu bloguri studentesti? Pai cate un pic din fiecare aceste chestii. Atentie: nu trebuie sa abordezi DOAR astfel de teme. Nu ma deranjeaza ca un student sa scrie despre politica ori despre fotbal. De ce n-ar face-o? Daca este student la stiinte politice e cu atat ma bine: s-ar putea ca opinia lui sa fie argumentata si solida. Dimpotriva, ar aduce un plus (plus-valoare, cum ar zice economistii) peisajului blogosferic autohton.

Ce subiecte insa NU ar trebui sa abordeze aceste bloguri studentesti? Pai:
1. Intai si intai, cica nu trebuie sa te lauzi cu betiile tale. Ok, le practici, iti place sa bei, dar nu te lauda cu ele. Daca te-ai dus beat la facultate cu atat mai rau. Tacerea cica e de aur.
2. Nu critica profesorii. Cica aduci atingere imaginii facultatii tale. Stiu ca a fost demult un scandal la Universitatea Dimitrie Cantemir (acolo am terminat eu dreptul) pe aceasta tema. Se spune ca trebuie evitate astfel de subiecte.
3. Nu scrie despre videochat, masaj senzual si alte chestii de genul. Nu conteaza ca toate astea sunt LEGALE, iti afecteaza imaginea ta de student.
4. Sa zic ca nu e bine sa scrii ca le ai cu drogurile, fie ele si usoare? Nu e bine nici in Olanda, unde-s legale… Evita subiectele astea.
5. Nu scrie nici despre experientele tale sexuale. Cica nu vrei ca profesorii tai sa citeasca cum ti-ai tras-o cu colega de banca, pe care altfel o considera fata cuminte.

Sa va zic parerea mea? Nu ca ar conta, dar dupa mine poti avea succes incalcand toate aceste reguli, in parte sau total. Ok, nu m-as lauda cu chestii ilegale (nu am consumat droguri, dar oricum am oroare de chestiile ilegale, care iti pot provoca probleme cu justitia si politia), dar restul nu le-as exclude. Imaginea in fata profilor? Dimpotriva, ar fi un test: cat de descuiati sunt profesorii acelei facultati. Daca sunt mosi incuiati, atunci iti vor pune o eticheta negativa si cu aia vei ramane. Daca vor fi niste oameni destupati s-ar putea chiar sa te aprecieze pentru curaj, nonconformism si mai ales pentru felul in care scrii (Daca o faci bine). Merita incercat (zic eu).

Ca si concluzie, nu cred sa existe subiecte interzise pe asa numitele bloguri studentesti. Interzis este doar ce e ilegal.

Decizia e a voastra. Salutari STUDENTESTI tuturor!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s