Inchirierea de masini – o solutie?

Sa presupunem ca 5 studenti vor sa viziteze un oras (ma rog, in general sunt ori 4 ori 6, adica 2 sau 3 cupluri, dar acum am zis 5 din motive economice, o sa vedeti). Ca situatia sa fie „ideala”, vom presupune ca toti au carnet de conducere insa niciunul nu isi va lua masina. Motivele sunt diverse: ori este un oras din strainatate, deci costul mersului cu masina va fi prea mare, ori niciunul nu are vreo masina la dispozitie. Nu conteaza. Cei 5 vor merge cu trenul, cu autocarul sau cu avionul.

In acel oras exista 3 variante pentru a circula:
– varianta transportului in comun, care se poate dovedi costisitoare si care are dezavantajul asteptatului (plus faptul ca noaptea nu circula);
– varianta mersului cu taxiul; daca sunt 5 oameni pica din start, daca sunt 4 este o solutie de luat in seama;
– varianta inchirierii unei masini.

Mai este o varianta, si anume mersul pe jos, dar este utila doar in anumite situatii:
– cand orasul este mic si poate fi strabatut pe jos;
– cand orasul este facut pentru a fi strabatut pe jos (de exemplu masina nu poate ajunge in multe locuri din oras);
– cand orasul este SIGUR, iar locul unde sunt cazati cei 4 sau cei 5 este unul decent; cum ar fi sa mergi noaptea, pe jos, fie si in grup, prin celebrele cartiere bucurestene Rahova, Ferentari ori Colentina?

Ce varianta este de preferat? Care ar fi avantajele? Pai sa vedem:
– Cel mai comod este sa inchiriezi o masina. Daca sunteti 5 economia e maxima. Asta si pentru ca varianta cu taxiul pica, deci raman doar mersul pe jos si transportul in comun.
– Daca toti au carnet e cu atat mai bine. Presupunand ca toti doresc sa consume alcool, fiecare se va sacrifica pe rand. Daca veti sta 5 zile, fiecare va „posti” o zi. Ma rog, daca aveti norocul sa nimeriti un anti-alcoolic lucrurile sunt deja rezolvate.
– Cand sunt 4 taxiul ar putea fi cea mai avantajoasa optiune. In Brasov de exemplu cand sunt 4 oameni e mai avantajos taxiul decat transportul in comun (asta excluzand blatul). Biletul costa 2 lei, iar taxiul rar depasea 8 lei (si chiar si la 10 lei renta din motive de comoditate). Serios, acolo taxiul e MULT prea ieftin.
– Cand orasul e mare s-ar putea ca taxiul sa fie de preferat pentru ca el cunoaste orasul. Pe de alta parte are pe unde sa te plimbe, deci sa-ti creasca artificial pretul. Nu va bazati pe buna credinta a soferilor, s-ar putea sa luati teapa.
– Depinde si cat de dezvoltata e inchirierea de masini in acel oras. In Romania, Rent a car Sibiu am inteles ca e foarte dezvoltata. In Bucuresti habar n-am cum e, dar nu prea cunosc lume sa fi apelat la asa ceva (cred ca si din cauza metroului, care este simplu de folosit, ieftin si care evita blocajele din trafic).

E periculoasa totusi inchirierea de masini daca aveti de gand sa beti. Nu ma refer la partea cu accidentele (Desi si ea trebuie luata in calcul). Ma refer la partea cu politia, care are la ochi „strainii”. Masinile inchiriate sunt stiute in fiecare oras si sunt tintele predilecte ale politistilor.

Salutari STUDENTESTI tuturor si vacanta placuta 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s