Despre case si studenti

Prin definitie, studentii sunt cei „fara griji si fara bani”, care stau cu chirie ori la camin ori, in cel mai bun caz (sau nu chiar atat de bun), cu parintii. Putini studenti au bani sa-si construiasca o casa. Sau sa faca acest lucru cat timp sunt studenti (Depinzand, bineinteles, si de perioada studentiei).

Cica ar exista si astfel de studenti, insa foarte putini. Ma rog, pentru constructori, nu faptul ca-s studenti conteaza, ci faptul ca sunt tineri. Insa cica e un fenomen interesant: tinerii sunt mai putin interesati de o casa rezistenta. Este un paradox: o persoana de 50 de ani este interesata de durabilitatea casei in care sta, insa una de 25 de ani nu. Vin oameni de 50 sau 60 de ani, dupa o viata de munca, si comanda case super-rezistente, sunt interesate si speriate de cutremure, incendii si alte alea. Tanarul vrea o casa FRUMOASA, incapatoare si … ieftina. Tanarul cica se zgarceste si nu pune materiale chiar de calitate, insa este interesat de culoarea pe care o avea casa, atat la interior, cat si la exterior. Ah, da, vrea curte cat de cat mare, sa-si cheme prietenii. Nu o zic eu, mi-a zis-o cineva care lucreaza in industria asta.

Cum ar trebui sa fie? Pai tanarul sa se gandeasca la viitor, casa ar trebui sa fie cat mai rezistenta (macar pana la finalul vietii lui), cat mai economica si cat mai ecologica. Legat de ultimele 2 aspecte sunt inter-corelate. Iar aspectul economic trebuie gandit in perspectiva: nu este neaparat important cati bani dai acum, este relevant si cati bani vei da de acum inainte.

Despre casele ecologice, conceptul de casa pasiva si cat de economice sunt ele puteti citi la urmatoarea adresa: http://www.dornaecohouse.ro/fr/. Este interesant de aflat … zic.

Acum va las. Salutari STUDENTESTI tuturor si inspiratie in alegerea modelului de casa care vi se potriveste 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s