Vine iarna. UPS Centrale termice.

Este trecut de mijlocul lunii octombrie… Afara nu este totusi frig, soarele inca se mai incapataneaza sa incalzeasca trupurile si sufletele oamenilor. Totusi, cu totii ne gandim la frig, la haine groase si la confortul nostru termic … de acasa. Da, vine iarna cu pasi repezi si, pentru ca nu este ca vara (macar atat sa fi invatat de la Basescu), trebuie sa fim pregatiti pentru ea. Iar tarisoara noastra cica n-ar mai fi chiar una cu 4 anotimpuri ci cu 2, deci dupa trecerea caldurii ne putem astepta ORICAND la un val de aer foarte rece (meteorologic s-ar spune: „un front de aer deosebit de rece, de origine polara, va traversa tara noastra…”).

Pentru iarna trebuie sa fim pregatiti din toate punctele de vedere: haine groase pentru a iesi afara si un confort termic ridicat pentru locuinta. Deste haine voi vorbi intr-un articol viitor (am tot vorbit, dar vor mai urma articole), astazi va voi vorbi despre o chestie foarte utila: UPS centrale termice.

La bloc incalzirea este aparent simpla: daca nu ti-a venit ideea proasta sa te deconectezi de la incalzirea centralizata a orasului lucrurile sunt rezolvate. Sau, ma rog, daca nu cumva s-a deconectat tot orasul, cum e cazul Slatinii mele natale. In cazul in care locuiesti la curte lucrurile sunt nitel mai complicate (dar deh, cica ai vila, nu esti ca orice #sarac). Acolo iti este necesara o centrala termica (pe gaze sau pe lemne). Asta daca nu cumva doresti sa faci frigul in casa (ceea ce nu e de dorit) ori sa te folosesti de surse electrice de incalzire (calorifere si radiatoare electrice, care, fie vorba intre noi, nu prea pot inlocui o centrala; cel mult acest lucru se poate intampla pe o perioada scurta de timp).

Pe langa centrala (de oricare tip ar fi ea) este recomandat sa va luati si un astfel de UPS centrale termice. O sa va ajute sa va protejati investitia (unii i-ar zice „asigurare”, pentru ca riscul de a se strica centrala dispare), si asta cu un pret nu foarte mare. Informatii despre ele (preturi, utilitate, etc) puteti afla direct de la sursa. Eu recomand un site care mi-a venit la cunostinta, dar puteti gasi informatii si detalii pe multe alte site-uri.

Se observa in ultima perioada un interes tot mai crescut pentru asa ceva. Nu-mi dau seama in ce masura oamenii si CUMPARA produsele in cauza, dar apar zi de zi magazine online din ce in ce mai multe, iar traficul lor este unul bunicel (oamenii chiar gugalesc asa ceva).

Nu inchei fara fac un mic anunt: de maine voi porni un nou maraton de guest-posturi. Tematica, locatia (pe CARE din bloguri) si cat dureaza vor fi momentan secrete. Puteti sa ghiciti. Cativa deja au aflat, am cateva promisiuni (sper sa se tina de cuvant). M-as bucura sa fie cat mai multi oameni care sa scrie.

Salutari CALDE tuturor 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s