Aer conditionat iarna

A vorbi despre aer conditionat iarna pare, pentru unii, aberant. De ce ai vorbi despre aer conditionat intr-o perioada in care nu-l folosesti? Si aici urmeaza partea interesanta …

Sa presupunem ca nu aveti aer conditionat. De ce este indicat sa va cumparati aer conditionat iarna? Pai:

1. Stiti expresia cu omul gospodar care-si cumpara vara sanie? Intelepciunea populara este tot timpul „la putere”. Fie si numai din acest motiv ar trebui sa va ganditi serios.

2. Motivul numarul 2: gasiti oferte aer conditionat foarte bune. Vara sunt scumpe, iarna e perioada propice.

3. Stiti cat asteapta unii montajul? Chiar si 2 luni. Iarna timpul de asteptare este minim. Vara o sa va prinda pregatiti.

4. De ce n-ati folosi aparatul de aer conditionat iarna? Poate face si caldura si unii zic ca ar fi mai sanatos (ca intra totusi aer, nu ai senzatia de aer inchis).

5. Scutiti cumpararea unei centrale si economisiti spatiul in casa. E un argument destul de solid?

6. Inca unul: poate fi usor demontat in cazul in care va mutati. E valabil pentru studentii care stau la camin si care vor sa-si ia aerul conditionat cand pleaca. Sau poate vor sa-l doneze caminului…

7. Unii merg pe principiul: cumparam acum tot ce putem cumpara. Cel mai bine e sa cumperi toate chestiile la inceput. Daca te-ai mutat iarna, iarna le vei lua pe toate. Si centrala, si aer conditionat… Este ceva cat se poate de firesc.

8. Exista si un avantaj estetic, aflat acum nu mult timp. Cica o incapere cu aer conditionat, fie si oprit, are „aerul” unei incaperi de om cat de cat instarit. Una fara aer conditionat are aspect saracacios. Daca vine un ingamfat sigur va pune intrebarea DA VARA VOI CE VA FACETI? E indicat deci sa aveti.

Daca aveti deja aer conditionat, iarna e indicat sa-l curatati / verificati. Cand altcandva daca nu iarna?

De altfel, se spune ca alegerea unei marci de aer conditionat se face dupa service si mentenanta. La alte aparate uneori chiar nu te intereseaza cine asigura service-ul. La aer conditionat este ceva foarte important. Uneori e mai important decat pretul de cumparare. In fond, poti sa faci rost de bani mai multi acum, dar e nasol sa constati, ulterior, ca banii investiti de tine au fost cam aruncati. Zic.

Inca o chestie legata de aerul conditionat iarna: hotelurile, in special cele de pe litoral, vad in aerul conditionat o mana cereasca. Exista niste conferinte (sau alte intruniri) ce aveau loc iarna si de fiecare data oamenii se plangeau de frigul din camerele de hotel. Multe din ele nu au calorifer / centrala, asa ca singura sursa de caldura este aerul conditionat. Ce-i drept, nu este foarte ieftin, dar era si mai scump daca ar fi cumparat calorifere in toate camerele. Un compromis acceptabil as putea spune.

Ah, da: cica e mult mai sanatos un aer conditionat decat un ventilator. Asta pentru cei care inca sustin ideea ca aerul conditionat n-ar fi sanatos. Nici telefonul nu e sanatos, nici laptopul nu e… Asta e, candva tot trebuie sa murim. 🙂

Salutari CONDITIONATE tuturor!

Anunțuri

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s