Cum ne alegem magazinul de haine?

Magazinele online sunt nou-venite in peisaj. Magazinele online nu au inca traditia magazinelor traditionale. Din cauza asta sunt (inca) privite cu (oarecare) reticenta. „Si daca asta va da faliment”. „Si daca site-ul X se va inchide”. Acum voi vorbi de magazinele de haine. Si intreb, sincer, cum ne alegem magazinul de haine?

Sa vedem:

1. Primul pas difera, de la caz la caz, astfel:
– Unii se duc din start catre recomandari ale prietenilor si MAI ALES prietenelor. „Mi-am luat sutien de la magazinul X, insa are o gramada de alte produse… recomand”. „Mi-am luat botine de acolo, are o gama foarte variata de modele”.
– Cauti pe net, pe site-uri tip agregator, unde gasesti 4-5 variante.

2. Cauti alte opinii legate de acel site, indiferent care metoda ai aplicat-o. Daca X a patit un lucru bun nu inseamna ca toata lumea a patit lucruri bune. Netul e sfant si nu prea poate acoperi mizeria, daca ea exista.

3. Trebuie sa te decizi ce tip de magazin vrei: unul mono-specializat, care vinde doar incaltaminte sport de exemplu, sau unul cu gama variata, de unde te poti imbraca de sus pana jos si bonus te poti si incalta? Eu prefer varianta a II-a din N motive.

4. Nu fa o comanda mare din prima, desi tendinta magazinelor asta este. Fa o comanda mica, vezi cum sunt produsele, apoi revino. Daca e teapa prima oara macar e una mai mica.

5. Incearca sa te axezi pe 1-2 magazine. Nu incerca sa cumperi doar unde-s oferte pentru ca, in general, oferte au magazinele nou-intrate pe piata. De ce de fiecare data sa-ti schimbi furnizorul?
Avantajele pastrarii aceluiasi furnizor sunt urmatoarele:
– Unele au bonusuri pentru clientii fideli. S-ar putea sa-ti convina.
– Daca esti blogger poti incerca/forta o colaborare. Iarasi de bine.
– Te inveti cu masurile. In multe cazuri XXL-ul difera de la un magazin la altul. La fel si incaltarile. Daca tot ai invatat masurile unui magazin, de ce le-ai schimba?

Foarte important: incearca sa dai mai departe vestea ca e un magazin serios. Daca esti blogger cu atat mai bine. Nu te baza pe sintagma RECLAMA FAC DOAR PE BANI. Gandeste-te ca e util sa afle lumea daca un magazin e serios si, mai ales, daca alt magazin e tepar. Conteaza al dracului de mult.

Salutari STUDENTESTI tuturor 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s