Poze, poze, poze …

Despre poze si fotografi probabil am mai scris. Despre importanta unui fotograf profesionist am mai scris de asemenea. Acum nu o sa va plictisesc (prea mult), asa ca voi relata 2 intamplari reale, care duc in acelasi loc.

Context: multa lume face nunta in alt oras decat Bucurestiul. Motivele sunt diverse:
– E mai cool sa faci nunta la munte (in Brasov de preferat, ca e totusi oras).
– Jumatate din cuplu e din Brasov, jumatate din Bucuresti.

In ambele cazuri situatia este, de cele mai multe ori, astfel: cununia civila in Bucuresti, cea religioasa si nunta la restaurant in Brasov.

1. Prima situatie: au mers pe mana unui fotograf bucurestean. In Bucuresti a fost ok, oricum a avut de pozat doar o primarie (ok, luxoasa, dar era vorba de o cladire). 99% dintre fotografi s-ar fi descurcat. In Brasov s-a descurcat tot acceptabil, insa nu era chiar orasul lui. N-a stiut sa recomande locatii speciale, nu a stiut sa recomande loc e dus mireasa furata, nu a stiut multe. S-a descurcat onorabil, dar nu a facut nimic spectaculos. Stiti voi, nunta e un eveniment unic & stuff.
Costurile au fost marisoare, ca i-au platit si transportul, un dus intors care a costat ceva.

2. A doua situatie: acelasi context, s-a apelat la 1 fotograf „universal”. Pretul a fost si mai mare, i s-a platit de 2 ori transportul, serviciile au fost mai bune (omul cu asta se ocupa, stia si Brasovul si Bucurestiul, ambele partial). Rezultat multumitor. Poate mai bun ca in primul caz.

Cunoscatorii ar zice insa altceva: rezultatul cel mai bun il da un localnic. Cauta fotograf nunta Brasov pe net si vei putea gasi un fotograf bun pentru ceea ce-ti trebuie tie. De asemenea, poti merge pe recomandari (si aici sunt sfinte), insa netul nu minte: vezi portofoliul, asa ca sansele sa iei teapa sunt minime.

In Bucuresti, bineinteles, vii cu un bucurestean. Acum sa va zic unde apar problemele: pozele vor fi DIFERITE. Acest lucru poate fi bun si util (are un farmec anume), insa ar putea sa nu-ti convina. Tine doar de tine.

Ai putea incerca sa aduci fotograful brasovean in Bucuresti, insa se merita sa faci asemenea efort? Exista cheltuieli care renteaza si cheltuieli „de fita”. Aceasta intra in a II-a categorie.

SI pentru ca tot am vorbit de fotografi, sunt o gramada de fotografi tineri, dornici de afirmare, care ar face treaba asta pe gratis. Daca nu ai bani de unul profesionist, poti apela la unul tanar. O sa fii uimit cat talent are. Repet, trebuie sa stii sa alegi.

Ah, da, trebuia sa precizez din start: postarea se adreseaza celor care chiar pun pret pe calitatea pozelor. Cei care vor la nunta poze facute cu un aparat compact pot sa treaca linistiti mai departe. Serios, chiar exista persoane care gandesc asa.

Inchei cu o precizare: exista fotografi specializati pe nunti. Pot face poze foarte bune si la alte evenimente, dar specialitatea lor sunt nuntile. Daca va pricepeti veti simti diferenta. Repet: daca sunteti cu adevarat interesat de calitatea pozelor.

Salutari FOTOGENICE tuturor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s