Cum sa evitam tepele la masinile second-hand?

Se spune despre masina ca ar fi cea mai proasta investitie. Unii zic ca e un mit, altii ca este o realitate. Unii sunt mai nuantati: doar masina NOUA ar fi cea mai proasta investitie. Masina veche se poate dovedi o investitie buna, insa trebuie sa fii cu ochii-n 4 cand o cumperi.

Imi demonstrase cineva ca poti cumpara o masina second-hand cu o suma si s-o revinzi pe aceeasi suma, dupa o perioada de 2 ani. Da, cica ideal ar fi sa cumperi o masina de 2 ani si s-o vinzi dupa inca 2.

Problema la masinile second-hand este ca poti lua teapa usor. Tepele se dau in felul urmator:

    1. Ascunzi varsta reala a masinii. Este adevarat, acum exista un mic antidote: un asa numit decodor serie sasiu, un dispozitiv care va permite sa aflati, in 99% din situatii, varsta reala a masinii. Am inteles ca-s ceva problem la masinile japoneze.
    2. Chiar si daca varsta e reala, kilometrajul poate fi insulator. Daca masina a fost taxi, poate avea sute de mii de kilometri intr-o perioada scurta. El il reseteaza, pune un numar de kilometric REZONABIL si gata, un fraier tot va pune botul.

  1. Mai este problema cu problemele ascunse, daca a avut accident si alte alea. Trebuie verificata cu atentie masina.
  2. Taxa auto sau taxa aceea de mediu, care se plateste doar pentru masinile vechi. Pentru a vedea cat urmeaza sa platiti, folositi un calculator taxa auto, este plin internetul de asa ceva.

Este adevarat, indiferent de varsta ei si de kilometraj, va trebui sa-I platiti RCA si, care RCA s-a tot scumpit in ultimii ani.

Per total, masina este costisitoare. E adevarat, este utila si este confortabila. Iar daca este si hobby, banii nu mai conteaza. Sau conteaza? 🙂

Salutari AUTO tuturor!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s