Invatatoarea spagara – probleme

Probabil stiti cu totii scandalul invatatoarei spagare, care intr-un final a fost data afara din scoala. De la acel scandal eu am retinut urmatoarele probleme (cu sistemul, cu parintii, cu ministerul…):

1. Lumea nu se revolta ca in scolile noastre se cere fondul scolii ori fondul clasei. De asemenea, tuturor li se pare normal ca profesorii primesc cadouri. Problema este SUMA exorbitanta. De ce e normal sa primeasca profesorii cadouri?! Intreb doar.

2. Acea invatatoare avea UN AFTER-SCHOOL! Ce inseamna asta? Inseamna ca tu ai legalizat o forma de invatamant, after-school, care nu este disponibila in sistemul public. Asa ca au venit niste smecheri si au infiintat niste scoli care se ocupa doar cu asta. Adica invatamantul primar e gratuit si nu prea.

3. Acea invatatoare isi alesese pe spranceana elevii. Deci ea avea o oarece influenta in scoala, nu?

4. Ministerul este foarte atent la ce se discuta in presa, reactioneaza imediat, insa in rest habar n-are ce se intampla. Ce sa inteleg: cei din minister se uita toata ziua la TV si asteapta sa fie sesizati de catre ziaristi? Nu existau pana acum sesizari de la parinti? S-au pierdut pe drum?

5. Invatatoarea a fost data afara din sistemul PUBLIC, insa va ramane in continuare la acel after-school, unde are aproape toti elevii pe care-i pastorea.

6. Inca exista persoane care o considera nevinovata.

7. Inca exista parinti care considera ca nu a gresit cu nimic. Care considera ca a exagerat. Care o considera o victima, eventual politica.

8. Nimeni din acea scoala nu stia ce se intampla? In fond, si aici dau dreptate unora, ea cerea bani pentru cadourile ALTORA? Acei altii, in fond viitorii beneficiari, sunt nevinovati? Asta-mi suna precum scandalurile din fotbal, in care echipa X e avantajata clar de arbitri, insa echipa care primeste 3 penaltiuri NU ARE ABSOLUT NICIO LEGATURA! Da sigur…

Sa mai zic? Ma opresc aici. Nu se va rezolva nimic, doar un Motoc si atat. Trist.

Salutari SCOLARESTI tuturor!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s