Avizul de mediu

Zilele astea a trebuit sa fac mai multe vizite decat programasem in institutiile statului. Nu v-am zis niciodata cat de mult le urasc. De fapt n-am zis pe blog, pentru ca in discutiile face to face am tot spus asta. Iar aceasta nesimtire, evidenta din elicopter, se transmite, habar n-am prin ce cai, si unor entitati private, care detin un oarecare monopol (daca distributia gazului nu mai este a statului nu inseamna ca se vor purta mai bine cu voi). Astazi o sa va vorbesc despre avizul de mediu.

Avizul de mediu nu este singura „hartie” pe care trebuie s-o obtii. Nu este nici cea mai grea, dar nici cea mai usoara. Unii ar spune insa ca este una dintre cele mai importante hartii, daca s-ar lua pe bune. Sa va zic de ce:

1. Vedem atatea cladiri de locuinte lipite de tot felul de cladiri poluante. Fie cine stie ce fabrici ratacite, fie institute de cercetare ratacite. Ce cauta ele acolo, cum de au luat acel aviz de mediu, nimeni nu stie.

2. De managementul apelor ati auzit? N-om avea noi cea mai poluata tara (industria oricum e la pamant), dar particularii aia putini care produc ceva in tara asta o fac fara sa fie interesati de mediul inconjurator. Iar apa e principalul „pagubit”. Alaturi de noi toti, bineinteles.

3. Sa va dau altfel lucrurile: daca tu iti faci o casa cu 3 etaje in loc de 2 si se prabuseste, vei avea probleme tu si familia ta. Eventual 1-2 persoane care merg pe langa casa ta in acel moment in care se intampla nenorocirea. Nu ca mi-as dori asta, dar se intampla, cum auzisem ca s-a intamplat candva cu un palat tiganesc din Strehaia. Ce se intampla insa daca se da un aviz de mediu pe pile? Pai s-ar putea sa fie poluata o zona intreaga. Ne dorim asta? E clar ca nu, dar asta se va intampla.

Va sfatuiesc sa apelati la firme specializate pentru avizul de mediu. In multe cazuri injur intermediarii, insa in acest caz intermediarii sunt niste persoane cu o anumita specializare. Utili deci, atat celor direct implicati, cat si noua, celorlalti, care vom trai intr-o lume mai putin poluata. Salutari NEPOLUANTE tuturor!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s