RPG istoric gratuit !

Ce vedeti voi acolo sus NU este o utopie. Este ceva care deja se intampla. In continuare o sa va demonstrez cum si in ce fel. Pana sa vedem despre ce RPG istoric gratuit este vorba, trebuie sa fac o introducere mai ampla legata de jocuri.

Incep cu sintagma finala: gratuit. Exista 2 tipuri de jocuri:
– Cele clasice, pe pc sau consola, care necesita instalare. Pe pc pierd din ce in ce mai mult teren din cauza faptului ca in PC trebuie sa bagi bani constant. La moda sunt laptopurile, multe dintre ele nu pot fi upgradate, asa ca nu prea ai unde sa te mai joci. Drept urmare ai 2 variante: ori iti iei consola (au aparut acum consolele NextGen, PS 4 si XBox One) sau …
– Aici urmeaza varianta a doua: jocurile gratuite, din browser.

Aici as putea face o intreaga istorie. Cum nu este acesta subiectul principal al articolului, voi fi foarte succint: la inceput au aparut jocuri colective, gen Ikariam, Hattrick, Freekick, triburi ori Metin. Erau tipul de jocuri care te faceau sa intri constant, la unele mai rar (la cele de fotbal aveai meciuri saptamanal, gen nu erai obligat sa intri zilnic), la altele mai des. Eu am jucat Freekick mult timp (manager de fotbal), ajunsesem chiar selectionerul Romaniei. Ce-i drept, am dat-o-n bara, dar ca experienta de viata a fost ceva foarte misto.

Trecem peste si (re)ajungem in prezent. De cativa ani (sa zicem 2-3 ani) piata jocurilor gratuite a cunoscut o puternica dezvoltare. Jocurile acestea le poti juca la servici, intr-o pauza sau intr-o perioada cand nu prea ai nimic de facut. Nu costa bani, deci le joci si d-acasa. Nu dai caruta de bani pe ele precum dai pe jocurile clasice.

Aceasta dezvoltare a dus la situatia in care sa apara pana si RPG-uri gratuite. Zic PANA SI pentru ca acest gen de jocuri a fost printre ultimele atins de aceasta nebunie. Jocuri cu masini (cu grafica mai mult sau mai putin ok) gasim de ani buni, niste strategii, mai bune sau mai rele, gasim la fel de des, insa RPG-uri, in adevaratul sens al cuvantului, mai rar.

Acum sa va zic de partea istorica. Si fac o paralela, zic eu utila, cu filmele. Sunt foarte multe filme care au legatura cu istoria, unele pe bune (ecranizari ale unor lupte celebre, ale unor perioade), altele doar isi bat joc de istorie. Cel mai bun exemplu in acest sens este Abraham Lincoln – Vanator de Vampiri, film dupa care am auzit un pusti intrebandu-si tatal: Tata, Abraham Lincoln CHIAR era vanator de vampiri? Trist…

La jocuri situatia e nitel diferita. Stii din start ca jocul este o realitate virtuala. NU ai pretentia ca este un joc istoric, un joc unde istoria este respectata cap-coada. Din acest motiv, zic eu, jocurile au o mai mare libertate. Libertate de care profita pe buna dreptate.

Vreti un astfel de RPG istoric gratuit? Intrati pe JocuriLaMax.ro, la jocul achilles 2. Nu vreau sa va stric farmecul descoperitului acestui joc (la filme se cheama SPOILER, oare la jocuri se foloseste acelasi termen?), asa ca nu voi spune nimic despre el. Spun doar ca a plecat unor pasionati de RPG-uri clasice. Unul dintre ei mi-a zis, cu o oarecare urma de regret: Daca acum 10 ani erau astfel de jocuri gratuite nu as mai fi dat o caruta de bani pe RPG-uri…

Personal, nu sunt mare fan RPG-uri, am jucat multe jocuri, mai mult de curiozitate. Pe unele le-am terminat, pe altele nu. Pe acesta nu l-am terminat inca, dar de curiozitate o voi face. Am intrat sa-l joc mai mult de curiozitate.

RPG istoric gratuit nu este deci o utopie, este o realitate. Iar exemplul dat de mine nu este singular. Salutari JUCAUSE tuturor 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s