Frigiderul unui Fan Branza

V-ati imaginat cum arata frigiderul unui Fan Branza? Frigiderul unei persoane care iubeste branza mai mult ca orice? Iar prin branza inteleg tot ce intelege englezul/americanul prin CHEESE ori tot ce intelege frantuzul prin FROMAGE. Eu mi-am imaginat urmatoarele si le-am pus intr-un clip:

Sa va dau acum explicatiile de rigoare.

Si incep cu cea mai importanta: acesta este un articol scris pentru Spring SuperBlog 2014, pentru sponsorul Delaco. Ei ne-au pus sa modificam un clip, ce vedeti mai sus fiind opera mea intr-o proportie mai mica decat ati avut, probabil, impresia initial. Ei au initiat conceptul de FanBranza, concept care, sa recunoastem, a intrat in vocabularul multora.

Sa va zic acum modul in care am gandit acest clip:

1. Intai si intai, l-am gandit fara muzica si fara sunet. Acest lucru din mai multe motive:
– Carcotasii vor spune ca nu am fost in stare sa pun muzica peste clip. Ii dezamagesc: nu este deloc asa, cum am suprapus textul, suprapuneam si muzica. Deci nu asta este buba.
– Primul motiv REAL pentru care nu am pus muzica este faza cu drepturile de autor. Cum ar fi fost sa iau melodia unei formatii romanesti si sa constat, ulterior, ca ei fac reclama unei firme concurente? As fi putut lua, e drept, o muzica ambientala, eventual dintr-o tara indepartata, riscurile sa fiu dat in judecata erau minime. Insa riscurile nu trebuie sa fie vazute strict din punct de vedere juridic. Exista si riscul sa fiu catalogat drept imoral. Ar fi fost clar ca acea melodie nu este a mea si ca eu mi-am insusit-o FARA acordul proprietarului ei de drept. Si ar fi fost la fel de clar ca scopul nu era unul de divertisment, ci era un interes comercial, fie el si indirect (eu am interesul sa iau un punctaj cat mai mare, eventual sa castig proba, iar Delaco are interesul LEGITIM sa se promoveze prin intermediul blogului meu si al celorlalti concurenti la SuperBlog). Nu as fi fost dat in judecata, insa problemele morale ar fi persistat.
– Al doilea motiv, la fel de real si de valabil, este ca de mult timp imi doresc o reclama MUTA. Iar asta nu v-o spun in calitate de telespectator (ma uit din ce in ce mai rar la TV, iar momentele publicitare le tratez cu schimbatul canalului; daca sunt reclame pe toate posturile, dau pe un post muzical, sigur gasesc unul unde sa nu fie reclame in acel moment), ci in calitate de spectator de cinema. La cinema reclamele imi par, toate, foarte zgomotoase. O reclama noua pare ca isi doreste sa o intreaca pe precedenta prin numarul de decibeli. Imi doresc de mult timp sa vad o reclama MUTA. Sa se faca liniste in sala si toata lumea sa urmareasca imaginile de pe ecran (cu scrisul aferent). In industria publicitara nu lucrez, insa fac si eu ce pot: aici, pe blogul meu, la Delaco facui un clip mut.

2. Am privit clipul original de zeci de ori (AICI se gaseste enuntul probei, loc unde puteti vedea si clipul original) si de fiecare data am vazut acelasi lucru: totul se invartea in jurul cascavalului Delaco. E adevarat, fiindca am in cap termenul Fan Branza, imi vine sa zic BRANZEI DELACO, lucru deloc departe de adevar. Din acest motiv mi-am centrat clipul pe ideea asta: toate produsele din frigider se invart in jurul Branzei Delaco.

3. E drept, sunt unele elemente din clip pe care le-as fi scos (nu am stat sa le scot, nu stiu daca si in ce masura as fi avut voie). Este la un moment dat un pahar de apa minerala. E drept, inspira natura, Branza Delaco este naturala. Insa l-as fi scos ori l-as fi mutat in alta parte a clipului. L-am lasat insa asa, fie si pentru a intriga. De multe ori, regizorii introduc in filmele lor elemente care n-au nicio legatura, nu sunt utile, numai cu scopul de a intriga. Ulterior se distreaza pe seama comentariilor facute de critici si de fani, fiecare vazand in acel element cu totul altceva. „Ce a vrut poetul sa spuna prin acest lucru?”. Da, din scoala ni se trage.
Din acest motiv, chiar daca eu n-as fi pus acea apa minerala in clip, prezenta ei nu deranjeaza, ci intriga. Ar fi fost misto sa intreb 5 cititori de-ai mei ce credeti ca reprezinta acel pahar de apa minerala? … Chiar as fi fost curios ce raspunsuri as fi primit.

Stiu ca am promis ca voi scrie versuri la toate probele. Ma voi tine de cuvant. Atentie: nu am spus ca articolele vor fi EXCLUSIV in versuri. Iata, asadar, 2 mici strofe despre conceptul Frigiderul unui Fan Branza.

Esti Fan Branza, mon cher?
Atunci ai in frigider
Branza buna si gustoasa
De la Delaco din casa.

Alimentele tale toate
Se vor invarti, bai frate,
In jurul rotitei de cascaval
E deja un lucru banal.

Carne, zacusca, oua,
Nimeni nu se face ca ploua,
Toate trateaza cu respect
Rotita de cascaval perfect.

Pofta buna iti doresc
Ca asa e omenesc.
Salutari SUPER-BLOGOSFERICE iti urez
Pentru un Fan Branza … cu miez 🙂

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s