Principala cauza a divortului este casatoria

Motto: Principala cauza a divortului este casatoria!

Motto nr 2: Casatoria este un eveniment fericit. Insa un eveniment si mai fericit este divortul!

Cele 2 premise puse ca motto au ceva in comun: nu-mi plac nuntile. Va trebui sa merg anul asta la 2 nunti, am mers in trecut la multe si voi merge mai merge si la altele. Candva va trebui sa am si eu una. Cica suntem cu totii blestemati sa avem parte de o nunta in viata. Una sau mai multe …

Cand am zis ca nu-mi plac nuntile ma refer, in primul rand, la faptul ca nu-mi plac nuntile intre persoanele foarte tinere. Era o perioada, cam imediat dupa terminarea facultatii, cand tot auzeam de persoane care se casatoresc. Copiii erau bonus.

O faza tare, experienta personala: aflu despre o colega ca a divortat. Prima mea reactie a fost: IN SFARSIT! Ma bucuram. Ma bucuram nespus. Pentru ea fusese o experienta traumatizanta, insa si ea se bucurase ca a scapat. Intr-un fel ma intelegea, desi se suparase ca scrisesem asta pe blog (pe acest blog chiar). Nu-i convenise ideea, dar nu ca ii era rusine. Pur si simplu considera ca vrea sa uite.

Daca ar fi sa decid eu, as recomanda casatoriile doar dupa 30 de ani, cu alte 2 conditii speciale.
– Cei 2 sa aiba o situatie financiara buna;
– Sa fi locuit impreuna, pana la casatorie, macar 1 an.

De interzis n-as interzice casatoria. Fiecare doarme asa cum isi asterne. Insa refuz sa plang de mila femeilor batute de sot, care accepta sa stea in continuare cu el. Refuz sa plang de mila unei tipe de 25 de ani care divorteaza. Refuz sa plang o mama care-si creste singura 2 copii la 23 de ani.

Iar cei care sunt cu adevarat de condamnat sunt cei care incurajeaza aceste nunti timpurii. Si mai ales copiii facuti la 20 de ani ori chiar mai putin. Si aici enumar:

1. Familia. Sunt enorm de multe familii care isi imping de la spate odraslele sa faca copii de la 20 de ani daca se poate. Mama, e o sansa pe care nu trebuie s-o ratezi. Le baga in cap tot felul de argumente si pseudo-argumente:
– Pe tine te-am facut la aceeasi varsta (de parca anii 70-80-90 sunt identici cu perioada actuala).
– E bine sa fie parintii tineri, sa fie apropiati de varsta cu copiii (argument teoretic adevarat; totusi, acest argument nu ar trebui sa te determine sa te casatoresti si sa faci un copil).
– A avea o familie de la varsta asta este o dovada de maturitate. Ne mandrim cu tine.
– Dragostea nu are varsta, foarte bine ca te-a cerut d-acu.

2. Prietenii si mai ales prietenele care te invidiaza pentru pasul facut. In loc sa te traga de maneca si sa-ti spuna ca te grabesti, ele de fapt ard de nerabdare sa fie cerute. Doar ca pe ele nu le cere nimeni.

3. Preotii.

Care este rezultatul? Pai din ce in ce mai multe persoane se intereseaza de acte necesare pentru divort. Tribunalele sunt pline de tineri care divorteaza. S-a ajuns ca cei care divorteaza prin consens sa fie considerati fericiti.

Repet, pe final, motto-ul spus la inceput: principala cauza a divortului este casatoria. Eu as sublinia: casatoria PREA timpurie. Intreb, serios, pe cei care au acum peste 25 de ani: la 20 de ani erati maturi? Aveti, acum, incredere in deciziile pe care le-ati luat ori le-ati fi luat la 20 de ani? Eu, unul, recunosc ca nu. Macar recunosc asta. Si eram si atunci constient. Unii se pare ca nu 🙂

Cam atat. Pe moment divortez de voi. Pana la urmatorul articol doar… Pana cand WORDPRESS-UL ne va desparti … definitiv si irevocabil 🙂 Salutari 🙂

Anunțuri

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s