Big brother UTIL!

Paranoici peste tot. Paranoicii sunt printre noi, uneori utili, alteori enervanti. De cele mai multe ori eu ii ignor. Le recunosc utilitatea, insa nu vreau sa ajung ca ei.

O categorie speciala de paranoici: conspirationistii. Astia au o paranoie mai globalizata. Nu se considera nedreptatiti, doar ei, ci considera ca toate chestiile sunt programate de niste neni de sus. Ei, conspirationistii, daca sunt cu adevarat bolnavi psihic, vor crede ca Elvis traieste, ca si Ceausescu, Sadam ori cine stie ce alt decedat. Joaca table pe undeva prin Cuba si rad de noi.

O categorie mai soft de paranoici sunt cei care nu si-ar da propriile date personale nimanui. Si cei care nu vor sa se stie unde se afla. Cum adica, eu am cartela telefonica, de ce sa-mi dau numele si, mai ales, datele din buletin? De ce sa se stie ca numarul X este al MEU? Iar daca ceri datele din buletin pentru o chestie, verificare, vor sari ca arsi. NU DAU NIMIC, E BULETINUL MEU… Paranoici, dar rau de tot…

Ce te faci insa daca ai masina de firma si seful tau are un sistem de monitorizarea flotei? Daca el vrea sa stie unde sunt, in fiecare moment, masinile firmei? Pai ai varianta sa refuzi masina de firma sau sa accepti. Nu radeti, unii au refuzat masina firmei din acest motiv. Psihiatrii inca nu s-au pronuntat asupra sanatatii mintale a acestor persoane. Serios, pentru sefii firmelor un astfel de big-brother este chiar util. Chiar si pentru angajati este util: daca X pateste ceva se poate interveni mai repede. Uneori fiecare secunda conteaza…

Atentie insa! A fi prevazator nu inseamna a fi paranoic. Daca-ti pui la casa o alarma efractie nu inseamna ca esti paranoic. Chiar incurajez sa pui asa ceva. Este utila chiar daca stai intr-o zona (aparent) linistita.

Iar legat de utilitatea paraonicilor, spun doar asa: mintea paranoicilor poate produce niste situatii asupra carora oamenii normali nu s-ar fi gandit. Cand faci legi e bine sa ai niste paranoici pe langa tine.

Salutari NEPARANOICE tuturor!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s