Drumurile noastre …

Romania este tara cu cea mai proasta infrastructura din UE. Nu o spun eu, o spun statisticile. Iar cand ne referim la infrastructura proasta ne referim la 3 lucruri:
– Nu exista autostrazi care sa traverseze Romania (comunismul a lasat multe in tara asta, da autostrazi nu).
– Nu avem centuri ocolitoare. Daca vrei sa traversezi un oras trebuie musai sa treci prin el, cu tot ce presupune acest lucru. Blocajele din marile orase sunt cauzate SI de acest aspect.
– Calitatea drumurilor existente este proasta.

Nu avem drumuri destule, iar cele care sunt au o calitate foarte proasta. Stim deja asta, acceptam acest lucru, nu luam masuri. De ce sunt drumurile proaste?

Pai intai si intai, daca ne referim la cele din cadrul oraselor, este interesul oricarui primar sa repare cat mai des drumurile. Si sa fie drumurile principale, sa vada lumea ca se munceste. Daca intrebi de ce, de vina o sa fie vremea, fostul primar, traficul intens (de parca drumul ar fi fost facut in alt scop), cine stie ce eroare deloc imputabila primarului. Toti conspira impotriva bietului gospodar.

In al doilea rand, este vorba de cei care muncesc. Ei fac lucrurile de mantuiala, muncesc cand au chef si, in plus, nu sunt nici priceputi. E de vina cine i-a angajat, insa si ei au partea lor de vina.

In al treilea rand, de vina ar fi materialele. Asfaltul este de cea mai proasta calitate, adus cine stie de unde.

De ce sunt materialele proaste? Pentru ca primarii vor sa fure. Atunci angajeaza cele mai ieftine firme, care devin brusc scumpe. Foarte scumpe. Dai mult, primesti putin. Lor le convine, noua nu ne pasa, le convine si firmelor, cativa oameni, muncitorii, au o paine de mancat (meritata sau nu), toata lumea e fericita. Mai putin soferii care injura fiecare groapa pe care o nimeresc cu masina.

Pentru materiale de calitate exista insa si firme romanesti recunoscute cu atare. Un exemplu este Dumar Construct.

Iar ca sa vedeti de ce sunt interese, va dau un exemplu (spus de cineva care cunostea cat de cat situatia): la constructiile private, de exemplu cand se fac Mall-uri, se folosesc cele mai bune materiale si cei mai buni muncitori; acestia lucreaza si in weekend, si noaptea, daca e nevoie; la stat muncitorii se odihnesc si la ora 4, muncesc si nu prea, materialele sunt proaste, iar deadline-urile sunt relative.

In final, imi exprim o dorinta: sper ca in urmatorii ani sa avem drumuri mai bune, autostrazi si sosele de centura mai multe si primari mai competenti. Aici, in Romania, nu-n alta parte 🙂 Salutari OPTIMISTE tuturor si va las in compania melodiei DRUMURILE NOASTRE 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s