In centru sau la periferie

Alegerea zonei in care vei locui nu depinde intotdeauna doar de tine. Sunt multi alti factori la mijloc, uneori unii dintre ei facand alegerea foarte grea. E drept, in general oamenii regreta ceea ce nu au, asa ca nu va mirati daca veti fi nemultumit dupa un timp. Se spune ca este in natura umana sa tinzi spre ce nu ai, iar romanii sunt, din acest punct de vedere, mai umani decat alte popoare.

O ultima precizare: periferie poate insemna si o zona selecta precum Baneasa. Daca dati search pe google cu vanzari apartamente Baneasa veti constata cate apartamente sunt de vanzare acolo.

Sa enumar 7 factori:

1. Alege-ti unde vrei sa stai: la casa sau la bloc. La casa ai confort sporit, la bloc muncesti mai putin. Unii se simt mai bine la bloc, cu vecini si toata socializarea de rigoare, altii vor curte.

2. Ai indeajuns de multi bani incat sa mergi cu masina non-stop? Daca ai familie gandeste-te ca le va trebui si lor o masina. Obrazul subtire cu cheltuiala se tine…

3. Time is money. Daca e asa, de ce ai vrea sa pierzi o ora in trafic ajungand de acasa pana la birou?

4. Imaginea conteaza. Da altfel sa ai casa, sa poti invita la tine persoane oficiale. Iti creste valoarea. Daca acea casa e in Baneasa, cu atat mai bine. Cum prin centru nu mai poti sa-ti construiesti casa (decat daca vei cumpara una gata facuta …).

5. Trebuie sa te gandesti si la copiii tai. Pe de-o parte le va placea sa se joace prin curte, pe de alta parte s-ar putea simti mai bine la bloc, adica mai ales in spatele lui. Exista sansa sa nimeresti intr-un cartier plin de batrani. Sunt cu duiumul.
De asemenea, ei vor dori sa fie in oras, nu le convine sa depinda de masina parintilor sau de cine stie ce altceva. Parerea lor nu conteaza?

6. Daca e vorba strict de apartamente, discutia este vechi vs nou. Prin centru sunt, in general, apartamente vechi. Pe la romana sunt foarte multe blocuri vechi. Ai vrea sa stai in asa ceva? Unora le e frica…

7. Pe de alta parte, poti sa mizezi pe dezvoltarea ulterioara a zonei in care te muti. Acum 20 de ani Pipera era un sat, acum este infloritoare. Cine stie cum iti va surade norocul 🙂

As mai putea adauga, pe scurt:
– Cat de mult te odihnesti tu si cat de profund dormi. Zgomotele vecinului de la 5 cu bormasina s-ar putea sa fie deranjante. La curte nu te deranjeaza nimeni.
– Daca stai la casa te vei trezi cu tot felul de oaspeti care se autoinvita. Din politete macar in curte tot ii bagi. Si apoi in casa…
– Important este si cum este zona unde te vei muta. Poti avea vecini naspa la bloc, dar poti duce lipsa vecinilor la curte. Sunt unele cartiere unde efectiv nu ai cu cine socializa.

Unde m-as muta EU? Nu radeti: la casa in centru. As cumpara o casa cu curte undeva pe la Romana/Victoriei/Unirii, pe unde gasesc, as darama-o si as face alta. As sta la casa, cu tot confortul de rigoare, dar as sta in centru. Chiar nu inteleg de ce oamenii cu bani refuza sa apeleze la aceasta varianta. Sunt multe persoane in varsta prin acele case care s-ar putea dispensa de casa lor in cazul unei oferte corecte. De ce dai tona de bani pe o casa-n Pipera cand sunt atatea case (aproape) parasite in centrul Capitalei? Serios.

Oriunde ai vrea sa te muti, poti apela la agentia imobiliara Aisiel. Arunca un ochi pe la ei, conteactaza-i si vezi daca-ti vor gasi apartamentul ori casa mult dorita. Iti doresc succes. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s