Masina de lux

Exista, conform unora, 3 tipuri de masini:
– Masina sport, cea care trebuie musai alergata, cea utila pentru a bate recorduri de viteza.
– Masina de lux, aia super-mega confortabila, lunga cat o zi de post (expresie utila in perioada asta), care consuma pe masura.
– Masina normala, cea care nici nu prinde prea mult, nici nu fuge, insa extrem de utila. Are pret bun, consuma putin, tot tacamul. Aici cel mai bun exemplu este Loganul. Daca nu ma credeti uitati-va la taxiuri: 99% sunt Loganuri. E adevarat, unele-s modificate si merg pe gaz. Asta este, de fapt, o alta metoda de economisire.

Pe primii nu-i inteleg. Orice as face, nu-i inteleg. Pasiunea pentru viteza o pot intelege, dar de ce in oras? De ce sa pui in pericol vietile altora? Ia-ti o masina de genul si fa curse (legale sau nu) la marginea orasului, pe trasee bine-delimitate, unde sa fii incomodat de amaratii posesori de Loganuri. A merge pe Kisselef cu 250 la ora mi se pare culmea absurditatii. Si a nebuniei. Pacat ca nebunia aia se poate transforma tragic pentru niste oameni vinovati doar ca se aflau in preajma.

Inteleg insa perfect pe cei care-si cumpara masini de lux ori masini normale. Daca ai nevoie de masina si nu prea ai bani, iei un Logan sau oricum una ieftina. Mergi cu ea, o repari la atelierul lu’ Nea Costica, eventual mai mesteresti singur la ea. Asa cum faceau romanii cu daciile de pe vremuri. CIca la Logan e mai greu, dar na, ne obisnuim repede. Ne adaptam.

In cazul masinilor de lux iarasi este de inteles. Vrei confort? Iti iei o masina mare, o limuzina, si ai confort peste tot. Blochezi traficul, creezi probleme, insa nu faci victime. Apropo, cel mai mare confort il ai in spate nu la volan. Asta pentru obsedatii care viseaza sa conduca, macar o data, toate masinile din lumea asta.

Totusi, in cazul masinilor de lux trebuie sa ai bani. Personal, nu-s de acord sa ai un Audi si sa-i cumperi piese din targ. Iei piese originale Audi, chiar daca ele costa de 3 ori mai mult. Nu io am vrut Audi, ci tu. Adica te dai smecher daca ai bani sa te dai astfel. Nu te dai smecher cu 5 lei in buzunar. Obrazul subtire cu cheltuiala se tine.

Ah, da, nu mi-as lua in veci o masina sport. Nu e genul meu. Si chiar am boala pe cei care-si iau asa ceva. In fond, de multe ori ei supravietuiesc, cei care mor sunt altii. Fix cei nevinovati.

Salutari DE LUX tuturor!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s