Altfel de second-hand

Multa lume uraste produsele second-hand. Motivele sunt diverse. Enumar cateva:
– De ce X renunta la un produs atat de bun?
– Cum stiu eu daca produsul X mai e functional? Un telefon are acum atatea functionalitati incat nu le poti testa pe toate la cumparare.
– Nu am garantie la produsele SH.
– Nu stiu cat de compatibile mai sunt produsele vechi cu noile softuri (de exemplu telefonul X nu suporta cea mai noua versiunea a sistemului de operare).

De multe ori, SH-ul este echivalent cu produsele cumparate pe sub mana, de la diversi comercianti, unii cinstiti, altii dornici de imbogatire rapida. Factura? Hmm, nu prea. Iar la unele produse factura este absolut necesara.

Primul altfel de second-hand a aparut la magazinele online. Poarta numele de „produse resigilate”. Aici produsele au ajuns, in principal, pentru ca oamenii le-au returnat fara sa spuna un motiv specific. Cumparatorul are 30 de zile la dispozitie in care poate returna, fara niciun alt cost, produsul. Un amic a returnat o camera foto Benq pentru ca nu-i placuse meniul acesteia. Camera, in sine, era functionala. Nu avea nimic stricat la ea. Pur si simplu nu ii placuse.

Un caz absurd mi-a fost povestit: cica exista persoane care dau, la inceput, o suma (sa zicem 3.000 de lei) cu care apoi tot testeaza produse. De exemplu, dai 3.000 de lei pe un telefon, dupa 25 de zile il duci inapoi si nu ceri banii pe el, ceri alt model. Si tot asa. Acele persoane predau telefoanele intacte, pentru ca le e teama ca magazinul online nu-l va mai primi inapoi. Toate aceste produse ajung resigilate. Ele, in fapt, nu au NICIO problema.

Acum vad insa un altfel de second-hand: produse refurbished. Iar in aceasta categorie gasim monitoare refurbished, laptopuri, deskstopuri, dar si periferice. De unde provin aceste produse? Simplu: au apartinut unor firme insa prin diferite programe de leasing s-au intors la producatori. Acestia le testeaza si le repun pe piata 100% functionale.

Ele functioneaza exact ca produsele noi, doar ca le puteti cumpara la preturi mult mai mici. Primiti si garantie pe ele, asa ca nu va puteti teme de eventuale probleme in acest sens.

Mi-am luat laptop, am si tableta mai nou, deci nu mai caut, momentan, produse IT. Insa cu prima ocazie imi voi cumpara un astfel de produs. Economia este importanta, iar produsul este calitativ. E drept, pana acum am avut principiul cumpararii produsului NOU, insa candva s-ar putea sa-mi treaca aceasta nebunie.

Astept opinii cu privirela acest altfel de second-hand. Sunt curios daca a cumparat cineva astfel de produse si cat de multumit e de ele. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s