Masini abandonate

Bucurestiul este plin de masini abandonate. Unele-s vechi, probabil nu mai merg, gen Oltcit, Dacia 1300 ori Cielo (intr-un caz fericit). Altele-s mai noi. Unele foarte noi. Proprietarii fie au plecat in strainatate, fie au murit, fie au dat faliment.

Nu stiu cum e prin provincie, dar in Bucuresti sunt extrem de multe. De ce sunt atatea masini abandonate? Motivele de mai sus sunt certe, insa mai exista, cu siguranta, unul: oamenii nu vor sa le vanda.

Da, din punctul MEU de vedere, in categoria masini abandonate intra si masinile folosite o data pe an. Sau cand e nevoie. Din punctul MEU de vedere e mai ieftin taxiul pentru „cand o fi nevoie”. Platesti tona de bani pe diverse taxe, ii duci grija (mi-au spart farurile, mi-au zgariat-o, mi-au furat cd playerul) si, in plus, masina se deterioreaza. Chiar si daca ai garaj si nu se deterioreaza, tot e nasol.

In plus, te-ai gandit vreodata la siguranta ta? Cat de bine stii sa conduci daca o faci o data pe an? Ce experienta ai ca sofer? Pai am carnet de 5 ani. Si de cate ori ai condus? De 10 ori. E ok zici tu, nu?

In plus, acea masina ocupa un loc de parcare atat de rar in Bucuresti. Nu avem unde sa parcam, sunt prea multe masini, dar sunt foarte multe care intepenesc acolo ani de zile. Sunt parcate regulamentar, asa ca nimeni nu ia nicio masura.

Ce solutie ai la indemana? Pai cauti un site pentru vanzarea masinilor, dai anunti si scapi de masina.

Se facuse un calcul si se constatase ca renteaza sa ai masina doar pentru deplasari in afara localitatii. Acolo este vorba si de confort, dar si de alte cheltuieli neprevazute. In plus, este vorba si de siguranta ta: daca transporti chestii valoroase parca nu e bine sa mergi cu trenul.

Totusi, sunt prea multe masini abandonate in capitala. Ar trebui sa se ia masuri. Iar primii care ar trebui sa faca ceva ar trebui sa fim noi. Unii sa-si vanda masina, altii sa incurajeze aceasta practica, iar autoritatile sa ia masuri din punct de vedere legal.

Apropo, mai circula cineva cu Trabantul? Ca am vazut vreo 3 astfel de masini prin Bucuresti. Normele de poluare sunt atat de putin stricte incat nimeni nu ridica acele masini? Serios intreb.

Masini abandonate vedem, deci, peste tot. Fara sa ne dam seama, ele ne afecteaza pe toti. Hai sa facem ceva. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s