Din nou despre anvelope si despre masini abandonate

Scriam ieri un articol despre masinile abandonate. Reprezinta o mare problema, din punctul meu de vedere. Ca sa fac un rezumat, cauzele care au dus la multitudinea de masini abandonate sunt:

1. Proprietarii sunt plecati din oras ori chiar din tara. Ei lasa masina la familie, care familie nu vrea s-o zgarie, s-o strice ori cine stie ce altceva. Prefera s-o lase sa putrezeasca in fata blocului. O masina care a stat 5 ani, nemiscata, in fata blocului, NU este „Ca noua”, oricat si-ar dori proprietarul sa fie asa.

2. Proprietarii au murit. Asta a fost masina lu Nea Cutare, baiat bun, Dumnezeu sa-l ierte. Imi vine de fiecare data sa intreb: bine, da’ cu masina ce se intampla? Ramane aici pe veci? Nu stie nimeni. Si e pacat sa te iei de masina mortului. Ce, nu poti sta de masina lui? Lasa-l sa se odihneasca…

3. Proprietarii au dat faliment. Ori nu MAI au bani de ea. Sunt masini parca pentru expozitie. Unii le ingrijesc, dau zapada de pe ele, se uita zilnic la ea, altii insa le lasa cu mormanul de zapada pe ele. Iarna vezi pe marginea drumului o masina acoperita complet de zapada. Uneori te tenteaza sa faci concurs de ghicit: ce masina se afla sub stratul acela gros de zapada?

Acum intrebarea care se pune este: de ce din ce in ce mai multi oameni nu MAI au bani de masina? Un posibil raspuns sta in decizia autoritatilor de acum cativa ani de introducere a obligativitatii anvelopelor de iarna. Aceste cauciucuri de iarna nu sunt deloc inutile, uneori pot salva vieti. Problema este ca decizia a venit oarecum brusc, iar aceasta cheltuiala a fost TOTAL neprevazuta. Drept pentru care vedem foarte multe masini abandonate IARNA. Serios: sunt multi care circula cu propria masina doar vara. Chiar recunosc: da, merg doar vara cu masina, pentru ca nu am bani de cauciucuri de iarna.

In plus, unde sa le depoziteze? Nu au loc, se deterioreaza, tot tacamul. Au ajuns unii sa plateasca anumite service-uri pentru a le depozita anvelopele de vara ori de iarna. Cata incredere sa ai in acel service? Daca se desfiinteaza si dispare, brusc, impreuna cu anvelopele tale?

O solutie de compromis o reprezinta anvelopele All Season.

Anvelope All Season

Pana acum circulau tot felul de zvonuri, acum varianta oficiala este ca NU vei lua amenda daca ai asa ceva. E drept, anvelopele acestea sunt, in sine, foarte inutile: nu te protejeaza atat de bine iarna, iar vara se tocesc mai repede. Costurile sunt cam aceleasi. E adevarat, unii le prefera din comoditate: nu vor sa duca grija celorlalte, sa se duca sa le schimbe constant ori sa fie stresati ca a inceput sa ninga si ei le au pe celelalte.

De unde sa-ti iei cauciucuri (de vara ori de iarna, ori, dupa preferinte, all season)? Pe langa magazinele clasice, unele deja cunoscute, au aparut foarte multe magazine online (de exemplu, magazinul de anvelope Anvelopex.ro). Nu au, inca, traditia magazinelor clasice, cele pe care le frecventati deja, insa pe internet lucrurile decurg mult mai repede. La anvelope, spre deosebire de haine, au dimensiuni standard, asa ca nu exista riscul sa nu se potriveasca.

Bineinteles, nu doar anvelopele sunt problema. Si benzina s-a scumpit, si rca-ul. Anvelopele au fost, dupa opinia multora, cireasa de pe tort. Sau bomboana de pe coliva. Dupa preferinte.

In final, cateva urari:
– Multi bani pentru a va plimba cu masina.
– Sa conduceti prudent.
– Sa nu aveti parte de „incidente rutiere”.
– Sa avem in dreapta gagici cat mai multe.
– Si sa cititi blogurile mele :))

Mai era ceva? Sper ca nu. Salutari MINUNATE tuturor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s