Mutatul – o corvoada!

A-ti lua mobila noua este un lucru firesc. A te muta in casa noua este un lucru firesc. Si, zic unii, usor. A te muta insa, constant, dintr-un loc intr-altul este o corvoada. Mutatul in sine este o corvoada. Sa va explic de ce.

1. Cand cumperi un obiect mobilier nou, fie ca vorbim de pat, biblioteca sau masa, aceasta are, in 90% dintre cazuri, transportul inclus. De cele mai multe ori transportul este inclus PANA SUS. Vin niste baieti zdraveni pentru care caratul, chiar si 10 etaje, nu este o problema.

2. Cand te muti in casa noua, de la camin de exemplu, e ok: iti iei hainele, laptopul si alte 2-3 nimicuri si gata. Te-ai mutat.

3. Cand insa trebuie sa muti obiectele grele, la care insa NU vrei sa renunti, lucrurile se complica. Daca este vorba de propriul domiciliu lumea spune ca este un detalii, insa daca vorbim despre mutari firme lucrurile sunt nitel mai nuantate. O firma se poate muta din motive care nu tin de ea, de exemplu proprietarul spatiului in care se aflau nu a mai dorit prelungirea contractului de inchiriere.

Ce este de facut? Pai trebuie apelat la o firma specializata de mutari. Desi primul instinct este sa zambiti, va dezamagesc: chiar este necesara o mana profesionista in astfel de cazuri. Pe langa munca fizica extenuanta care trebuie facuta, este vorba si de „dotarea” avuta la indeamana. Trebuie cutii speciale, masini grele, dar si forta de munca adecvata. Doar nu credeti ca 10 corporatisti, care altfel plimba hartiile dintr-o parte intr-alta, pot muta, singuri, birourile in care vor lancezi de atunci inainte.

E drept, chiar si cu aceste firme, mutatul RAMANE o corvoada. Din acest motiv el este evitat pe cat posibil. In cazul locuintelor multi se feresc de el ca dracul de tamaie. Si, as zice eu, pe buna dreptate.

Iar a cara mobila VECHE este o adevarata aventura: unele bucati se pot desprinde (deh, prea veche), alteori constatam, trist, ca acea mobila NU merita carata. Daca insa NU ne-am fi mutat mai rezistam cu ea inca 5 ani. Sau poate 10. Sau poate 15. Ori 20. Oh…

Desi pare simplu, multi studenti faceau cumva si ramaneau in aceeasi camera de camin. Nici macar ei nu voiau sa se mute. Si lor li se parea foarte dificil. Nu i-as condamna.

In final, cateva precizari (sfaturi) legate de mutat:
– Nu recomand mutatul sediului unei firme, in cazul in care p-acolo treceau clientii. Ei se obisnuiesc cu un loc, e bine sa ramana acelasi. E cazul PcGarage, care s-a ascuns bine de tot. Nu stiu cati clienti si-au pierdut, dar lumea ii stia in sediul lor vechi.
– Nu recomand mutatul individual intr-o casa asemanatoare sau identica. Pe romaneste: daca te muti din apartamentul actual fa-o cu un motiv BINE determinat: ti-ai cumparat casa (pana atunci stateai in chirie), ai luat 3 camere si pana atunci aveai 2 ori te-ai mutat undeva langa metrou, gen ti-e mai comod. Altfel, sa faci schimb de apartamente IDENTICE mi se pare inutil.
– Nu te muta sa fii mai aproape de servici. Poti sa-ti schimbi jobul oricand. Chir te visezi iesind la pensie d-acolo? Serios intreb.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor si spor la mutat, daca aveti de facut acest pas!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s