Papusi pentru adulti?

Sunt cinefil, cititorii mei cunosc acest lucru. Printre filmele pe care le apreciez se afla si animatiile. Ele, de fapt, ocupa un loc de cinste. Si nu este nimic grav, dimpotriva. Este ceva foarte firesc ca animatiile sa placa adultilor. Multi incearca sa gaseasca intelesuri ascunse, uneori acestea sunt evidente, alteori par doar in mintea acelor cinefili (critici de film sau nu). Ideea este ca a placea un film de animatie NU este ceva grav. Dimpotriva. Cum v-ar suna, insa, sa vedeti o fata de 30 de ani avand papusi? Papusi pentru adulti adica.

Si nu, nu ma refer la papusile gonflabile. Ma refer la pasiunea unor adulti pentru papusi. Motivele pot fi diverse, insa nu despre acele motive este vorba aici. Adica ar putea fi vorba, daca acele motive ar interesa pe cineva. Dar NU intereseaza pe nimeni. Sau pe APROAPE nimeni. Pur si simplu un adult care are inca papusi (chiar daca nu se JOACA cu ele ca-n copilarie) va fi considerat imatur. Va fi trimis, bineinteles, la mamicuta lui si va avea parte de oprobiul celor din jur. La gradinitia cu tine, pustiule!

papusa monster high abbey bominable

Unele papusi par, insa, facute pentru fetite mai mari. De ce ar fi rusinos acest lucru?

Iar ca sa ma dau exemplu, eu am mers la Mc, am luat un Happy Meal pentru a avea, ca amintire, un strumf. Este rusinos sa imi doresc sa am strumfi si inca sa-mi placa filmuletul cu omuletii aia mici si albastri?

V-ati gandit ca exista inca tinere nostalgice, care vor sa aiba o colectie de lucruri (jucarii, dar nu numai) care sa le aminteasca de copilarie si de inceputul adolescentei?

Repet, argumente am putea gasi cu duiumul. Fiecare are propriile motive. Pacat insa ca NU este nimeni interesat de ele. Orice argumente am aduce, ele devin inutile si sunt contrate usor.

Aceeasi discutie o pot avea despre baieti si masini. Sunt „baieti”, acum de 40 de ani (ori chiar mai in varsta), care colectioneaza masini. Nu SE JOACA cu ele, dar vor sa le aiba acolo, de colectie.

Iar daca ne referim la JUCAT, exista masinute din acelea teleghidate, unele chiar cu benzina, cu care se joaca oameni in toata firea. Si carora nu le e rusine sa faca asta. Nu mai vorbesc de jocurile electronice, si ele la mare moda. Si nu doar in randul adolescentilor.

Despre papusi nu este prima oara cand scriu (AICI si AICI sunt articolele). Articolul de fata insa a pornit de la discutia pe care am avut-o cu cineva. Acel cineva considera ca doar „cei puerili” se mai joaca inca pe calculator ori consola. Prima replica venita-n minte a fost: dar despre cele care au inca papusi ce zici? Raspunsul a fost unul prompt: pustoaice intarziate!  L-am contrazis, vehement chiar, insa nu l-am putut convinge nicicum.

Nu stiu cum sunteti voi, dar la mine copilul traieste. Copilul din mine. Si nu-s singurul care zice asta. Este, ca sa zic asa, un lucru deja certificat.

In final, fac din nou precizarea: articolul NU se refera la papusi gonflabile, asa ca daca ai intrat pentru asa ceva, poti pleca linistit. Salutari PUERILE tuturor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s