Doua idei de vacanta

Vara lumea se gandeste la vacante. Sau, ma rog, concedii, depinde de denumire. Daca nu vreti sa mergeti in vesnicele Mamaia, Vama Veche, Valea Prahovei ori Sighisoara (am vazut ca multa lume doreste acolo), eu am sa va ofer doua idei de vacanta foarte interesante (zic eu). Una pentru voi, alta pentru parintii ori bunicii vostri (poate fi si pentru voi, daca va tenteaza si daca aveti nevoie de tratament). Asadar:

1. Locatii balneo-climaterice. Aici este vorba de Baile Olanesti, Covasna, Baile Tusnad, Baile Herculane, Baile Felix, Sovata etc. E adevarat, exista si locatii straine (Ungaria, de exemplu, ca sa vorbesc de cele mai apropiate locatii), locatii care pot fi luate in considerare datorita conditiilor mai bune. Marea problema a romanilor este ca nu au prea investit in aceste locatii, multe locatii sunt parasite, insa apele termale din multe regiuni ale Romaniei sunt celebre in toata lumea. Si, ca sa va spun un argument dat de cineva, cu atat mai bine ca nu s-a investit, poate gasiti o cazare super-ieftina in astfel de locatii. Cautati pe google tarife cazare balneo si veti vedea preturile pentru astfel de locatii. Puteti merge si voi, dar statiunile balneo-climaterice sunt recomandate, in general, persoanelor varstince, care au nevoie de tratament mai mult decat de odihna.

2. Emitarele Arabe Unite. Locatiile straine pe care le prefera romanii sunt Bulgaria, Turcia si Grecia. Urmeaza, la mica distanta, Croatia. In Emiratele Arabe Unite se duc putini. Tocmai din acest motiv ar trebui sa mergeti: sa fiti diferiti. Preturile au scazut constant, Emiratele Arabe Unite nu mai sunt demult destinate exclusiv celor cu bani. Vizitati sectiunea Emitarele Arabe Unite de pe site-ul agentiilor de turism si veti vedea optiuni deosebit de interesante. E drept, drumul este un pic mai scump, dar nu trebuie sa va sperie acest lucru.

Dintre cele 2 locatii recomandate, am fost intr-un singur loc: la Baile Olanesti. Nu acum, ci cand eram mai mic. Sa fi fost prin 2000, poate 2001.  Ulterior am mai fost in trecere pe acolo, conducand pe cineva.  Nu pare o statiune parasita, dintre cele balneo-climaterice pare cea mai activa. E drept, nu este chiar la munte, e mai mult la poale, dar atmosfera este foarte odihnitoare. Este destul de usor de ajuns si, cel mai important pentru mine, se aude dulcele grai … oltenesc 🙂 Eu, unul, m-as simti bine acolo.

Nu zic ca trebuie musai sa ma ascultati. Eu doar v-am dat doua idei de vacanta. Bune sau rele, voi decideti 🙂 Salutari DE VACANTA tutror!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s