Confortul pe care-l doresti

Confortul, spun unii, nu este o chestie pe care o poti masura direct. Este vorba de modul in care il percepi tu. Cat de confortabil te simti intr-o incapere? Ori pe o canapea? Ori pe un fotoliu?

In sine, fotoliul poate fi confortabil, insa din N motive tu il poti percepe altfel. Cineva imi spunea ca se simte cel mai confortabil acasa la el. Casa dulce casa. Este adevarat, nimeni nu poate nega acest lucru. Insa cat de confortabil te simti in propria casa?

Iar aici dau un exemplu pe care mi l-a dat, nu demult, cineva. Radea de niste amici de-ai lui care-si petrec foarte mult timp acasa, insa, in unele situatii, fug cat mai repede din propria casa. Vara, de exemplu, cand este prea cald, ei se ascundeau fie la munte, fie la mare, fie la vreo terasa racoroasa. Se intreba, pe buna dreptate: bai, dar astia nu au auzit de aparate aer conditionat? Sa isi ia unul ieftin, bun, de calitate, care sa-i tina ani de zile, si, per total, sa faca economii serioase? El isi tot lauda un aer conditionat Daikin, pe care-l considera printre cele mai bune care exista pe piata.

Nu pot decat sa-i dau dreptate. Si sa-l completez: nu ii inteleg, dar deloc, pe cei care tremura de frig in propria casa. Nu ma refer doar la sanatate, ma refer, intai si intai, la CONFORT. Iarna, pe viscol, abia astepti sa te refugiezi in propria casa, sa te incalzesti, atat sufleteste, cat mai ales fizic. Cum ar putea fi propria casa un congelator? Cum ar putea sa-ti displaca sa intri in propria casa?

Oricat as intelege aspectul financiar, nu pot trece peste minimul de confort. Pot intelege pe cei care nu-si permit cine stie ce tv, cine stie ce laptop scump. Fara alea poti trai. Dar sa tremuri in propria casa?

Confortul propriei locuinte ar trebui sa nu fie un lux. Ar trebui sa ne interesam mai mult de propria locuinta decat de cine stie ce lucruri „de imagine”. Preferam haine scumpe, telefoane smart, insa tremuram in propria locuinta? Nu face sens, ca sa ma exprim in rom-engleza atat de draga corporatistilor….

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s