Portia de sanatate

Produsele naturiste au starnit dintotdeauna aprigi dispute. Exista, pe de-o parte, fanii lor, care sustin ca acestea pot inlocui, COMPLET, medicina clasica.  Au de partea lor multe exemple de persoane care s-au vindecat folosind doar astfel de produse. Exista, pe de alta parte, adversarii acestora, care sustin ca inlocuirea medicatiei clasice este periculoasa. Multe persoane ar fi murit din aceasta cauza insa astfel de statistici sunt ascunse de ochii publicului. In acest sens este dat exemplul Steve Jobs, care alesese un tratament naturist pentru cancerul sau, tratament care, intr-un final, s-a dovedit ineficient.

Intre cele 2 extreme exista oamenii care folosesc medicina naturista doar pentru suplimente ori pentru lucruri putin grave (de exemplu in curele de slabire). Ei nu vor sa inlocuiasca medicina clasica, au inca incredere in medici si ale lor medicamente, medicina naturista fiind doar un bonus.

Sa va dau un exemplu: graviola juice, pe baza fructului minune numit graviola, este considerat printre cele mai bune sucuri anti-cancerigene. El poate fi consumat astfel:

1. Preventiv, pentru a NU te imbolnavi de cancer. Este sanatos, este gustos, de ce l-ai evita? Pretul nu pare a fi o problema cand este vorba de sanatate.

2. Ca tratament impotriva cancerului, excluzand insa tratamentul clasic, cu citostatice. Oamenii au incredere orbeasca in tratamentul naturist, asa ca vor renunta la tratamentul clasic.

3. Cei moderati, care vor urma atat tratamentul clasic, cat si cel naturist.  Ei nu vor avea incredere orbeasca in tratamentul naturist, ci vor considera ca este ceva in plus, care nu are cum sa faca rau.

Legat de ultima parte, exista anumie tratamente naturiste care intra in conflict cu cele clasice. Din acest motiv unii evita sa le mai combine, considerand ca cele 2 POT intra in conflict. Acest aspect are si parti pozitive, multi pacienti mergand la medic si intreband daca le face bine sau nu un anumit produs naturist. Daca initial medicii erau enervati, ulterior si-au dat seama ca nu e nimic grav in a pune o intrebare. Oricum, tine si de medic, si de produsul in sine (unele produse au etichete in chinezestes ori nu scriu ce contin cu exactitate).

Per total, tine de noi cum alegem sa folosim produsele naturiste. Unii le iau preventiv, altii le iau ca bonus in diversele tratamente, putini le iau ca INLOCUITOR al medicinei clasice. Pana si unii medici iau suplimente naturiste, drept dovada ca medicina clasica NU este deranjata de cea naturista. Important este sa stii ce iei, sa fie produse verificate si sa te asiguri ca nu contin substante care ti-ar putea face rau. Salutari NATURISTE tuturor!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s