Trif Vlad despre Un cuplu creat de Dumnezeu

Un Cuplu Creat De Dumnezeu

(Rab Ne Bana Di Jodi)

 

Te-ai oprit vreodata pus pe ganduri si ai cugetat la faptul ca cel mai neinteresant si modest barbat care l-ai vazut pe strada poate ascunde o poveste de iubire? Eu cred ca nu. Cum poate un om obisnuit sa fie capabil sa ia parte in cadrul unei povesti interesante care te tine captivat? Dragostea nu face diferenta intre obisnuit si exceptional, interesant si neinteresant sau atractiv ori nu. Poate lovi complet pe oricine si poate avea efecte incredibile. Asa a patit Surinder Sahni un om simplu, angajat in cadrul unei companii de electrificare. Taani, fiica unui profesor universitar indeplineste ultima dorinta a tatalui: sa se casatorea cu cel mai inteligent  student al sau. Desi era constienta ca nu va gasi niciodata fericirea merge inainte. Lumea ei plina de culoare devine brusc o monotonie in care se adapteaza usor usor. Lucrurile se schimba in momentul in care se hotaraste sa faca cursuri de dans. Ceea ce urmeaza reprezinta o calatorie plina de amuzament, emotii, bucurie, durere, muzica si dans toate presarate cu multa dragoste. Povestea lor te face sa crezi ca exista ceva miraculos in fiecare om (sau fiecare jodi). Dragostea e un dar de la Dumnezeu si nu exsista durere in dragoste. Tocmai cand ea a inchis usa dragostei a aparut el cantand.

Aveti in fata o comedie romantica din 2008. Regia si scenariul sunt semnate de Aditya Chopra, producatorii sunt Aditya Chopra si Yash Chopra sub egida: Yash Raj Films. Rolurile sunt interpretate de Shah Rukh Khan, Anushka Sharma (care face treaba foarte buna la debut), Vinay Pathak,  M.K. Raina, Rani Mukerji si Manmeet Singh.

Parca modest precum personajul principal, Rab Ne Bana Di Jodi nu a fost promovat masiv, atipic pentru un film de la Yash Raj films. Cel mai sigur decizia unui low profile a apartinut producatorilor din cauza atentatelor din Mumbai de la acea vreme. A fost delcarat un blockbuster cu toate ca a fost lansat la numai doua saptamani de la atacuri. La scurt timp dupa aparitia in cinematografe incasarile au ajuns pana la 26 de milioane de dolari. Astfel a ajuns a fi pelicula de Yash Raj films cu cele mai mari incasari la scurt timp dupa lansare. Beneficiind de o coloana sonora impresionanta, a reusit sa ajunga primul sountrack de la Bollywood care atinge top ten album sales pentru iTunes Store.

Lansat pana la urma la 12 decembrie 2008, a primit critici in general pozitive in ciuda evenimentelor precedente si a faptului ca publicul larg considera normal sa se tina doliu national.

Sa vedem acum ce cifre afiseaza cei care ofera un rating general pentru acest film:  rottentomatoes.com ofera o audienta de 70% iar IMDB ofera un rating de 7.1.

Robert Abele de la Los Angles Times, descrie  Un Cuplu Creat De Dumnezeu un comedy/romance/musical, iar pe Shah Rukh Khan il gaseste destul de comic precum actorul britanic Peter Sellers care se transforma intr-un Jerry Lewis(comediant american, actor, cantaret si producator) extrovertit.

Este mai inteligent si mai constient decat eticheta de comedie romantica primita, in timp ce inteligenta filmului cade in sarcina simplitatii stilului Harlequin-Romance, parca vedem genul de film beauty and the geek. – Frank Lovece Film Journal International

Filmul este usor, dulce si incet, precum vorbele dintro piesa de pe coloana sonora. Amesteca comedia cu pricepere. Tonul predominant al noului Bollywood imbinat cu melodrama stilului vechi. Rachel Saltz – The New York Times

Filmul este distribuit in tara noastra de catre BML entertainment. Daca nu ati vizionat deja un film indian de buna calitate Un Cuplu Creat De Dumnezeu te poate convinge sa o faci. Vizionare placuta !

ps: Despre Un Cuplu Creat de Dumnezeu a scris si Raluca Uluiteanu !

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s