Magazine PROFESIONISTE

Magazine PROFESIONISTE

 

 

Mi-am luat o camera foto anul trecut. Eram in cautari si intreb un fotograf. El a strambat initial din nas cand a auzit de sapuniera, dar mi-a acceptat decizia: de sapuniera aveam eu nevoie. Totusi, m-a indreptat catre un magazin specializat. E de acord cu magazinele universale, cu de toate, dar parca si-ar lua de la magazinul care vinde doar foto si video.  Magazine profesioniste, nu magazine tip butic universal.

De ceva timp, un mare magazin online de carti, cea mai mare librarie online, vinde ceasuri, haine si jucarii. Cu jucariile in librarii suntem obisnuiti, dar cu hainele nu. Nu stiu cat de bune-s hainele, n-am cumparat, dar am prieteni care stramba din nas. Vreo 3 s-au dezabonat deja de la newsletterul lor. Cartile sunt aceleasi, le cumperi oricum, iar reducerile-s mari acolo. Totusi, chiar era nevoie sa puna haine (care haine, fie vorba intre noi, is cam scumpe).

Un magazin de haine celebru pentru preturile sale mici a inceput sa vanda si alte chestii. Printre aceste alte chestii se numara si … RCA-URI. Interesant zic.

Haine putem lua de oriunde, dar oare avem garantia calitatii? Sunt persoane care se imbraca din hypermarket. Hainele sunt destul de terne, plictisitoare, insa isi fac cu brio treaba. O camasa nici prea buna, dar nici prea rea, poate fi luata din hypermarket. Gama nu este foarte variata, dar nici nu trebuie sa fie. Cei care cumpara de acolo nu simt nevoia unei game variate.

La fel sta situatia si in cazul produselor pentru masina. Nu ma refer la piese auto, ci ma refer la accesorii. De exemplu, de unde iei sisteme audio complete pentru masina: boxe, subwoofer, cd/dvd player ? De unde iei, daca vrei sa devii taximetrist, o statie pentru masina ta?

Poti, de asemenea, sa iti cumperi un frigider auto. Pentru unii e o fita, dar se poate dovedi util in multe situatii. Am fost uimit sa constat ca nu este atat de scump pe cat ma asteptam eu sa fie. Chiar deloc as zice.

Totusi, intrebarea ramane: de unde iei toate astea? Poti gasi boxe in orice magazin de electronice. Poti gasi statie de taxi in orice butic online de chinezarii. Insa toate acestea pot fi gasite intr-un magazin specializat de accesorii pentru masini si imobile tip  www.titanicshop.ro. E drept, sistemele audio pot fi luate si din magazinele audio.

Recomand magazinele specializate in cazul achizitiilor mai scumpe. Daca nu tineti neaparat la calitatea sunetului din masina voastra puteti incerca si un casetofon din targ. Va functiona, Dar sa nu conteze deloc calitatea?

Legat de aceste magazine profesioniste mai spun un singur lucru: personalul specializat va poate ajuta sa faceti cea mai buna alegere. E drept, nu toate aceste magazine profesioniste au personal specializat, am intalnit cazuri grave, insa majoritatea au personal calificat. Mergeti in orice hypermarket la raionul de electrocasnice si vedeti cat de multe stie un lucrator de acolo. Ajutorul acestuia nu poate fi decat cu informatii administrative: cat costa, cat are garantia etc. Sub nicio forma nu va usura decizia de cumparare.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor si folositi cu incredere magazine profesioniste!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s