La o tigara …

La o tigara

 

 

Foarte multi fumatori mi se lauda cu prietenii facuti la o tigara. Nu am inteles niciodata de ce la o tigara iti faci foarte multi prieteni, dar e un adevar. Sa va zic 3 situatii:
– La facultate era un loc, afara, unde se strangeau toti fumatorii. Toti pareau prieteni, toti se stiau. De multe ori mergeam si eu acolo, sa mai stau de vorba cu X sau cu Y. E drept, nu tot timpul, dar daca veneam la facultate si ii vedeam acolo stateam pana terminau de fumat. Multi se stiau „de la tigara”, chiar daca erau ani ori specializari diferite. Tigara nu face discriminari.
– Tot la facultate, unii colegi se intelegeau mai bine cu anumiti profesori. Ii stiau de la tigara. Unii profesori tineau cont de asta, altii nu. Dar ca idee, puteai afla multe de la acea tigara.
– La conferinte discutiile de la o tigara erau foarte importante. Nu stiu argumentul medical, daca omul e mai relaxat la o tigara sau ceva, dar stiu foarte multe persoane care PROFITA de aceasta pauza cica pretioasa.

Acum, sa nu intelegeti ca eu indemn la fumat. Nu, iar aici dau exemplul meu personal: nu sunt fumator si nu am fost niciodata. Avantajele acestea le vad ca un fel de compensatie: ok, voi va imbolnaviti, voi va dati banii pe tigari, sa aveti si un mic avantaj. E o dovada ca in viata nu exista lucruri albe si lucruri negre. Fiecare lucru bun are si partile sale negative, cum fiecare lucru rau are macar o parte pozitiva.

Legat de acest aspect, un amic ma intreba acum ceva timp: bai, daca as trece pe tigara electronica, asa-i ca s-ar anula tot avantajul socializarii? N-am stiut ce sa-i raspund, dar as tinde sa zic da: tigara electronica o poti fuma oriunde (deci adio LOC PENTRU FUMAT), la tigara electronica nu exista DA SI MIE O TIGARA …

Totusi, intreb si eu: de ce X s-a apucat de fumat? Si de ce a continuat sa fumeze?

Tigara electronica e la inceput, insa producatorii vor trebui sa lupte nu doar pe frontul sanatatii, ci si pe cel social. Pe cand voi auzi prieteni ori colegi spunand: HAI LA O TIGARA ELECTRONICA ?  Salutari NEFUMATOARE tuturor! 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s