Loredana Costina despre English Vinglish – Of … Engleza asta

English Vinglish – Of … engleza asta

 

Introducere

 

Acesta a fost al doilea film indian din noua generatie a filmelor indiene pe care l-am vazut. Pentru ca nu sunt un fan al filmelor indiene (sau poate ar trebui sa spun ca nu eram?), nu am avut asteptari mari de la film, altele decat sa ma relaxeze timp de 2 ore.

Rezumat English Vinglish – Of … engleza asta

Shashi, personajul principal al filmului, este o sotie si o mama devotata, a carei principal ocupatie o reprezinta familia si prajiturile pe care le vinde in comunitate. Familia sa insa nu o apreciaza asa cum si-ar dori, principala problema fiind faptul ca Shashi nu vorbeste limba engleza, intr-o tara in care sedintele cu parintii si discutiile sotului ei cu prietenele sale se desfasoara in engleza si, desi o excelenta bucatareasa, Shashi este vazuta ca o femeie care nu are o ocupatie adevarata si mult prea traditionala chiar si pentru India. Dar o excursie la New York, pentru a-si ajuta sora cu pregatirile pentru nunta nepoatei sale, ii va schimba viata.

Puncte de interes English Vinglish – Of … engleza asta

  • Un film indian din ceea ce voi tot numi “noua generatie”, mult diferit de muzicalurile putin prea dramatice pentru gustul meu vazute la televizor in copilarie, dar cu un aer suficient de traditional ca sa stii ca te uiti la altceva.
  • Filmul e filmat in New York in mare parte si conflictual cultural al unei femei traditionale din India e interesant de urmarit si dincolo de povestea propriu-zisa.

Puncte tari English Vinglish – Of … engleza asta

  • Un film foarte bine jucat, actori foarte carismatici, rolurile le vin perfect, foarte credibili, bine conturati, usor de indragit.
  • Inedita, surprinzatoare, antrenanta, desi filmul tine peste 2 ore, bine construita, fara momente moarte, nu simti cand trece timpul.
  • Sunt la al doilea film indian, nu stiu nimic despre tehnologia de filmare si alte asemenea lucruri, dar observ ce am observant si la celalalt film indian vazut, imaginea e clara, culorile sunt vii, armonioase, ai senzatia ca esti acolo pe strazile din New York.
  • Bine plasata, nu prea multa, nu deranjeaza, suficienta cat sa-ti aduci aminte ca esti la un film indian.
  • Nu va pot spune decat ca s-a terminat frumos de tot si surprinzator, mult diferit de felul in care Hollywood cred ca ar fi ales sa termine filmul.

Puncte slabe English Vinglish – Of … engleza asta

  • Usor idealist in felul in care au ales sa il prezinte pe unul dintre personajele mele preferate, francezul pe care Shashi il va intalni in New York. As fi vrut sa il vad in mai multe ipostaze, dincolo se rolul lui simplu jucat in viata ei, sa ii inteleg povestea si sa il vad si suparat. 🙂

Opinie personala English Vinglish – Of … engleza asta

Am vazut trailerul inainte si am avut senzatia ca va fi o comedie. A fost mai mult decat atat. E o lectie de viata care imbina foarte bine problemele noastre occidentale cu traditionalismul estic pentru a crea un conflict din care putem invata multi ceva. Fiecare altceva, iar asta e frumusetea. Poti alege sa te uiti la film doar ca la o comedie, ca la o poveste de dragoste, ca la o poveste despre familie si alegeri, ca la o poveste a regasirii de sine si lista poate continua. Ce poti cere mai mult de la un film?

O parte din bloggerii prezenti la vizionare

Alte articole despre English Vinglish – Of … Engleza asta gasiti pe urmatoarele site-uri si bloguri: EmilCalinescu.EU, Minunat.EU, Cineamator.ro, AndreiCiobanu.EU, PaulDutu.EU, RomaniiStiuRomaneste.Wordpress.com, Movienews.ro. Filmul este de ieri in cinematografe, fiind distribuit in Romania de BML Movie Entertainment. Salutari INDIENE tuturor!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s