Nevoia de a te juca

Nevoia de a te juca

 

Trebuie sa va vorbesc de jocuri. Nu conteaza ce fel de jocuri: pe calculator, pe consola, boardgame ori, mai nou, cele tip browser. In acest articol le voi baga la gramada. Pentru ca voi vorbi despre nevoia de a te juca.

Asadar, de ce ne jucam? De ce ne jucam la 2 ani, la 5 ani ori la 10 ani stim. Dar de ce ne jucam la 20 de ani, la 30 ori la 50 de ani nu mai este atat de clar.

Intr-un mod simplist de a judeca lucrurile, te joci cand esti copil. Ca adult e RUSINOS sa te joci.

Din acest motiv educatia non-formala este privita cu reticenta. Sa se JOACE liceenii? Dumnezeule, de ce? De studenti nu mai zic. Jocurile sunt pentru gradinita. Hai, acceptam si la primara. Dar la liceu?

Din acest motiv jocurile vor avea tot timpul un adversar de temut.

Totusi, ele sunt utile. Banalele jocuri de fotbal sunt utile. Banalele jocuri in browser sunt utile. Ale dracului de utile.

Si nu, acelea nu sunt doar jocuri pentru corporatRisti care se plictisesc la birou. Nu sunt jocuri doar pentru politehnisti care nu stiu altceva. Se poate juca oricine, sunt pentru toata lumea.

Iar acum jocurile din browser se pot juca la dublu. Acest site, de pilda, ofera astfel de jocuri: http://www.xjocuri.com/jocuri/jocuri-friv-in-2-jucatori.html . De ce exista cerere de asa ceva?

E simplu: farmecul unui joc este sa te infrunti cu altcineva. De preferat unul pe care-l cunosti, un prieten, care e langa tine. E ok si sa te joci cu calculatorul, uneori inteligenta artificiala este extraordinar de mare, dar majoritatea prefera, acum, jocul contra altora. Din acest motiv un joc fara multiplayer pleaca, din start, cu un mare handicap. Un urias handicap.

Oamenii simt nevoia sa socializeze. Jocurile sunt o modalitate. Nu e nimic grav in a te juca. Depinde ce te joci, cat te joci si cum vezi cele jocuri. Poti sa te joci GTA ori Mortal Kombat si sa fii, in viata reala, un om extrem de pasnic. Poti, de asemenea, sa te uiti la balet si sa fii o bestie.

Tine doar de tine cum privesti jocurile si ce importanta le acorzi. Nevoia de a te juca o avem cu totii. Unora le este, insa, rusine. Salutari JUCAUSE tuturor!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s