Nevoia de a paria

Nevoia de a paria

 

Cineva imi spunea ca ar exista 3 tipuri de pariori (Clienti ai caselor de pariuri):

– Cei care pariaza ocazional, uneori mai rar de o data pe luna. Acestia vin fie insotiti de prieteni, fie pentru ca sunt ei convinsi de un eveniment. Da, sunt persoane atat de convinse ca va pierde Barcelona finala UCL incat chiar merg la pariuri pentru asa ceva.

– Cei care pariaza din placere, dar constant. Ei pariaza si de 3 ori pe saptamana, insa sume mici. Sume mici inseamna intre 1 si 10 lei. Ei pariaza de placere, declarandu-se multumiti daca, per total, sunt pe castig. Castiga azi 100 de lei, pierd apoi 5 saptamani, mai castiga inca 100 si tot asa.

– Cei de meserie pariori. Da, sunt persoane care asta fac toata ziua si din asta isi castiga painea. Stau toata ziua, calculeaza, se uita pe statistici. Daca un jucator da gol cand nu trebuie ei vor muri de foame. Nu radeti, pentru mine e destul de tragic.

Acum, sa va mai zic ceva: pariurile inseamna mai mult decat cine invinge ori cine se califica. Exista feluri multiple de pariuri: pariu numar goluri, pariu numar cornere, pariu cine faulteaza primul, pariu cine inscrie mai multe goluri.

Uneori statistica, rece si obiectiva, ne spune ca o echipa inscrie prima pe teren propriu de fiecare data. Nu invinge intotdeauna, dar de fiecare data inscrie prima. Solutia e simpla: mergem la pariuri si fix asta pariem. Ca va inscrie prima.

Exista si niste pariuri nesportive, venite de la englezi. Romanii vorbesc de pariuri exclusiv sportive, insa englezii pariaza pe orice. Exista pariuri logice, gen Cine va iesi presedinte (in Romania, in Ucraina ori in SUA), insa exista si pariuri extrem de ciudate. Printre acestea mentionez: va muri anul acesta o personalitate (de exemplu, Papa); va divorta (iarasi) o alta personalitate; care dintre X, Y sau Z va face primul o declaratie publica; va reizbucni un conflict in Balcani.

Partea pe care n-o inteleg in cazul acestor pariuri este urmatoarea: unde este meritul tau? La pariurile sportive meritul tau este ca te pricepi la sport. Eventual ca ai calculat corect, ai observat corect cine da primul gol, cine marcheaza goluri multe. Unde este, insa, meritul tau atunci cand spui ca doua persoane vor divorta?

Exista, ce-i drept, si pariuri tip loterie. Acolo este vorba exclusiv despre noroc. Da, la loterie s-au imbogatit multi, nu trebuie sa-i condamnam pentru asta. E drept, prefer pariurile elevate, unde ai si altceva in afara de noroc.

Exista, de asemenea, si pariurile-tepe. Despre ele, pe larg, intr-un alt articol. Aici spun doar atat: la rubrica CINE VA MARCA PRIMUL GOL sunt trecuti, deseori, si jucatori care nu vor putea juca. Cum sa marcheze un jucator suspendat? De multe ori cota este atractiva. Nu condamn casele de pariuri, ele trebuie sa castige. Cei care pariaza pe acei jucatori suspendati sau accidentati au dovedit o grava lipsa de informare.

De ce totdeauna vor exista pariuri si de ce exista atatea moduri de a paria? Simplu: pentru ca exista nevoia de a paria. Nu o simtim direct, unii nu au fost niciodata intr-o casa de pariuri, insa foarte multi simt aceasta nevoie. Uneori este o meserie, alteori este o simpla placere. Nu stiu ce fel de pariori sunteti voi, ce pariuri preferati si cat de des o faceti, dar astept sa-mi spuneti. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s