Verigheta il face pe om

Verigheta il face pe om

 

Verigheta nu e o bijuterie oarecare. Asta e un adevar pe care, insa, nu toata lumea il cunoaste. Scriam zilele trecute despre importanta ei. Scriam, tot astazi, despre cateva superstitii despre verighete. Si pe alea le-as traduce tot prin prisma importantei pe care o acorda oamenii verighetei. Nu ai superstitii despre husa de la telefon pentru ca, ghici ce, ea nu este importanta. Verigheta este insa importanta, iar faptul ca ea este sfintita ii confera, in ochii multora, un caracter sacru.

Acum, de ce verigheta il face pe om? De ce este ea atat de relevanta pentru un om? As putea da 5 raspunsuri, chiar daca in unele privinte ma voi repeta. Asadar:

1. Majoritatea barbatilor nu poarta bijuterii. Asa se spune, oamenii se conformeaza. Drept urmare, SINGURELE bijuterii pe care un barbat ARE VOIE sa le poarte sunt verigheta si ceasul. Din acest motiv, paradoxal, verigheta este mai importanta pentru barbat decat pentru femeie. La barbat iese mai mult in evidenta. La femeie poate fi usor mascata de multe alte bijuterii.

2. Este vorba de varsta: tu faci la 25-30 de ani o alegere pe care ti-o vei asuma si la 60 de ani. O verighetra cu briz-briz-uri si chestii bune la 20 de ani va deveni neserioasa la 60 de ani. Ok, nu toate casatoriile se termina cand MOARTEA ii desparte, inteleg asta, dar nici sa ITI PROPUI sa divortezi imediat cum te-ai casatorit.

3. Atunci cand cunosti un om primul instinct este sa te uiti la degetul lui.  Unii caracterizeaza un om in functie de acest criteriu. Nu conteaza ce functie are. Trebuie SA STIE daca e sau nu casatorit.
Eu, de exemplu, ma uitam la degetele profesorilor si profesoarelor mele. Observam primul cand verigheta disparea de pe deget. Si, culmea, nu am vreo problema cu cei care sunt necasatoriti. Tind sa cred ca in ziua de azi ei sunt cei mai normali. Doar ca, din instinct, ma uitam si observam asta. PUR SI SIMPLU!

4. Verigheta este tot ce-ti ramane in urma nuntii. Am auzit de multe ori sintagma asta. Sa stiti ca este al dracului de adevarata. Sincer, nunta e o singura zi. As zice chiar o noapte. Pe langa ceremonie, pe langa binecuvantarea preotului, in care crezi sau nu, singurul lucru care iti ramane, efectiv, este verigheta. Si actele, pe care nu le porti, insa, dupa tine. Ma rog, si numele pe care il schimbi, daca e cazul.

5. Verigheta trebuie, deci, aleasa cu grija. Nu trebuie nici sa te zgarcesti la ea, dar nici s-o iei extrem de opulenta. Unii recomanda verighete cu diamante, altii le prefera pe cele clasice. Nu ma pot pronunta, eu sunt adeptul briz-briz-urilor, insa trebuie sa se tina cont de ceea ce am zis la punctul 2. Poate peste 10 ani ma voi cuminti si eu din acest punct de vedere.

Verighete cu diamant

Verigheta il face om. E un fel de a spune ca haina il face pe om. Nu o zic eu, o zic multi. Asadar, atentie ce verigheta va alegeti (urmariti si ACESTE clipuri daca aveti nevoie de ajutor in aceasta privinta). Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s