O idee de afacere: firma de contabilitate

O idee de afacere: firma de contabilitate

 

 

Scriam zilele trecute despre ideea, in sine, de externalizare a serviciilor. Acum voi vorbi despre o idee de afacere: o firma de contabilitate.

Asadar, sa zicem cu sunteti 3 colegi si prieteni, absolventi ai facultatii de contabilitate. Trimiteti disperati cv-uri, poate-poate vreo firma are nevoie de voi. Ok, puteti gasi jobul, puteti face contabilitatea unei firme, puteti fi platit cu un salariu decent, dar eu va spun ca puteti obtine mai mult? Nu zic ca e mai usor, nu zic ca e simplu, va spun doar ca se poate.

444fb-fuck-columbus-came-490 Intelec masina

Asadar, sa zicem ca voi 3 va infiintati o firma de contabilitate. O firma care ofera contabilitate constanta firmelor. Firma cu pricina nu doreste sa mai plateasca un singur angajat ori chiar un intreg departament, asa ca isi va externaliza serviciul. E drept, pe langa munca de contabil, la care se presupune ca va pricepeti, cea de contabil, trebuie sa faceti si o munca asidua de vanzari. Trebuie sa va vindeti serviciile firmelor. Si asta in mod constant. Deci poate e nevoie sa va angajati un om de marketing. De ce nu, unul de comunicare ori un responsabil de social-media.

Nu este usor, nu este nici extrem de greu. Este, insa, un alt mod de a face bani. La Harvard se spune ca nu trebuie sa iti gasesti loc de munca, ci sa generezi locuri de munca. Pacat ca facultatile noastre economice, fie ca vorbim de cele din ASE, fie ca vorbim de cele din provincie ori cele particulare din Bucuresti, nu prea te invata asta. Idealul unui absolvent de ASE este angajarea intr-o firma mare, multinationala de preferat, unde sa faci toata viata acelasi lucru. Contabilitate in acest caz. Dar poate fi vorba despre oricare alt domeniu.

Desi voi dezvolta in cadrul unui alt articol subiectul, va spun aici doar atat: ganditi-va cum este de cealalta parte a baricadei. Ganditi-va ca e mai usor pentru o firma, mica sau mare, sa-si externalizeze serviciul de contabilitate. Sa nu aiba angajati permanenti pentru asa ceva si, cel mai important, sa aiba un contract solid cu acea firma de contabilitate. Daca aceasta greseste, sa plateasca. Atat cat prevede contractul. Oare cat poate plati un angajat care plateste? Daca din cauza lui este generata o gaura in firma, cat poate acesta sa plateasca? Ok, il dati afara, dar in afara de asta? Si sa nu va mire daca angajatii unei astfel de firme vor fi mai buni, mai profesionisti si, deci, mai eficienti.

Drept urmare, nu va mirati cand veti vedea astfel de firme. Este o normalitate care a ajuns in sfarsit si in Romania. Despre avantajele angajarii unei astfel de firme intr-un articol viitor. Pana atunci, salutari BLOGOSFERICE tuturor si fuguta sa va infiintati o firma de contabilitate!

Reclame

2 comentarii

  1. […] Am scris, de asemenea, cum ar fi daca v-ati infiinta o firma de contabilitate. In loc sa-ti cauti de munca sa iti infiintezi propria firma de contabilitate. Acum sa trecem de cealalta parte a baricadei. Sa zicem ca aveti o firma si nu are cine sa va tina contabilitatea. De ce ar fi mai bine sa apelati la o firma de contabilitate, una care sa tina contabilitate constanta pentru firma voastra? Hai sa va dau cateva argumente: […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s