Comandam sau gatim?

Comandam sau gatim?

Probabil v-ati pus de foarte multe ori aceasta intrebare. In functie de locul in care sunteti si de ce va doriti veti alege varianta optima. Sa vedem fiecare optiune cand este preferabila si de ce:

1. Este clar ca atunci cand este vorba de o pauza de masa la job, solutia este prima. Tot biroul comanda ceva, in cele mai multe cazuri majoritatea decide si pentru nehotarati: azi se comanda pizza, maine se comanda mancare chinezeasca etc. Sunt preferate, in acest caz, site-uri multifunctionale, cu mai multe tipuri de mancare.

Chopstix

2. Cand esti acasa si esti ocupat (licenta/dizertatie/doctorat ori pur si simplu munca de acasa), tot prima varianta este preferabila. Timpul este o resursa din ce in ce mai importanta, devenind prioritara in dauna resursei financiare. Preferam, deci, din ce in ce mai des sa dam cateva zeci de lei pe mancare doar pentru a economisi niste timp.

3. Esti la un party si invitatilor le e foame. Prima solutie este comandatul de mancare. E drept, daca ai curte si e frumos afara, poate fi aleasa varianta unui gratar. De asemenea, daca ai bucatari desavarsiti printre invitati, iarasi poate fi aleasa varianta a II-a. Totusi, in majoritatea cazurilor va fi aleasa PRIMA varianta.

4. Esti pasionat de gatit? Vrei sa inveti retete noi? Paradoxal, si-n acest caz comandatul de mancare se poate dovedi util. Cum poti, altfel, sa gatesti ceva nou decat avand in fata exemplul?

5. Vine pe la tine o gagica si vrei s-o impresionezi? Nu stii sa gatesti? Optiunea la fel de simpla este comandatul mancarii.

E drept, personal prefer varianta iesirii in oras. Este la fel de scumpa, dar ambianta este diferita. De exemplu, prefer oricand o pizza mancata in oras in dauna uneia comandata acasa. Nu stiu, dar pizza are alt gust mancata la restaurant, sa-ti vina servita in farfurie si nu in cutie de carton si, eventual, pe un ambient muzical ales.

Uneori, insa, nu ai pizzerii in apropiere, nu ai timp si, oricat de urat ar suna, nu ai cu cine.

FoodPanda

Si pentru ca va ziceam la punctul 1 despre magazinele multifunctionale, trebuie sa va dau un exemplu in acest sens: FoodPanda.Ro. Este un agregator al mai multor restaurante online. Poti comanda de unde vrei tu, ei doar ti le pun pe toate laolalta.

Asadar, sa recapitulam: comandam sau gatim? Daca avem timp si ne pricepem, gatim. Nu este, insa, nicio rusine sa comandam. Salutari GURMANDE tuturor!

2 comentarii

  1. […] Nu zic ca ar trebui sa comanzi tot timpul mancare. Uneori trebuie sa mergi intr-un local. Din cand in cand poti incerca sa si gatesti ceva. Dar, ca idee, nu exclude niciodata mancarea la comanda. Apropo de asta, repet ce am zis deja: pe cand voi vedea mancare la comanda intr-un film romanesc? Salutari GURMANDE tuturor! […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s