Beneficiile acoperisului metalic

Beneficiile acoperisului metalic

 

Atunci cand analizezi ce tip de acoperis sa alegi pentru noua ta casa sau pentru a-l inlocui pe cel vechi, o constructie metalica merita, cu siguranta, sa fie avuta in vedere pentru beneficiile si calitatile sale numeroase; mai ales daca locuiesti intr-un climat ce prezinta caderi masive de zapada.

O varietate de materiale de acoperire metalice sunt disponibile, de la familiara tabla trapezoidala, la produse noi, specializate, de metal care arata mai mult ca tigla. Citeste mai departe pentru a afla unele dintre beneficiile materialelor de acoperire metalice fata de alte tipuri de produse.

Durata de viata a unui acoperis metalic

Atunci cand este instalata corect, o constructie din metal poate dura cat casa in sine si va pastra apa afara, va rezista la vanturi puternice si va lasa zapada sa cada fara probleme. Aceasta este rezistenta la foc si previne numeroase probleme, precum mucegaiul, insectele si putregaiul. Termenii garantiei variaza in functie de materialele de acoperire, dar cei mai recunoscuti producatori ofera o garantie intre 20 si 50 de ani pentru produsele lor.

Instalare usoara, rapida

De obicei, materialele metalice pentru acoperis sunt livrate in foi sau sectiuni de dimensiuni mari, ceea ce face instalarea foarte rapida pentru un antreprenor cu experienta. Dupa ce vechiul acoperis a fost demontat, doresti ca cel nou sa fie instalat cat mai repede posibil, inainte ca potentialele conditii meteo nefavorabile sa provoace daune casei tale.

Calitatile de propagare ale caldurii

Un acoperis din metal este foarte eficient in reflectarea caldurii radiante a soarelui, ajutand la mentinerea casei tale reci. In ciuda faptului ca acesta va avea o valoare R scazuta, cele mai multe sisteme incorporeaza un spatiu vid intre puntea acoperisului si materialul de acoperire pentru a creste izolatia si eficienta energetica.

Greutate mica

In comparatie cu cele mai multe acoperisuri de tigla de 340 kg pe patrat (10 m patrati) sau cu placile din beton de 410 kg pe patrat, tigla metalica si tabla trapezoidala sunt destul de usoare; acestea cantaresc in medie intre 23 si 60 kg pe patrat.

Tigla Metalica

In unele cazuri, un acoperis metalic poate fi instalat peste constructia existenta, fara cheltuieli de demontare si fara modificari structurale, deoarece in cele mai multe cazuri va fi mai usor decat materialul precedent.

Rezistenta la foc

Deoarece metalul este ignifug, o astfel de constructie are o clasa A de rating de foc, ceea ce inseamna ca este considerat drept materialul cel mai rezistent la foc.

Instalarea materialelor din metal peste cele existente din lemn reduce rating-ul de foc, deoarece materialele vechi vor fi combustibile. Din acest motiv, costul suplimentar pe care il presupune dezinstalarea vechiului acoperis este bine-meritat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s