Mutatul sediului facultatii – de bine sau de rau?

Mutatul sediului facultatii – de bine sau de rau?

 

 

In Bucuresti, din ce in ce mai multe facultati isi construiesc sedii noi ori se muta, fortat, din fostele sedii.

Facultatea mea, de sociologie (din Universitatea Bucuresti), si-a facut sediu nou si frumos in Panduri, fara, insa, a renunta la vechiul sediu din Schitu Magureanu (altfel, un sediu extrem de bine pozitionat). 

Sursa foto: site-ul oficial al facultatii
Sursa foto: site-ul oficial al facultatii

SNSPA-ul s-a mutat recent in Baneasa, intr-un sediu modern, plecand din batranul sediu de pe Povernei (in sediul din Povernei am fost, mi se parea extrem de naspa).

Facultatea de Stiinte politice din Universitate s-a mutat fortat din sediul de pe Sfantul Stefan (de la Izvorul Rece), sediul acela fiind retrocedat unui fost proprietar care il tine DE VANZARE de ani buni.

Acum, legat de aceste mutari, parerile sunt impartite: unii studenti, mai conservatori, sunt nemultumiti ca au prins mutarea de sediu. Sediul SNSPA, oricat de naspa si inghesuit ar fi fost, era in centru (pe la Romana). In loc de Piata Romana, unde se ajunge usor cu metroul, studentii si masteranzii trebuie sa mearga pana-n Baneasa. O fi el cartier luxos, dar se circula foarte greu.

Sociologii sunt intr-o situatie asemanatoare: sediul ala situat langa superbul Cismigiu era ideal si nici macar nu era vechi sau ceva; de ce era nevoie sa fie mutati tocmai in Panduri? Se ajunge greu, nu e metrou, nu e Cismigiul langa (si nici Teatrul Bulandra, pentru cei mai culti dintre studenti).

Altii, dimpotriva, regreta ca n-au prins noile sedii. Ei au invatat in sedii vechi si prafuite, desi au dat o caruta de bani facultatilor in cauza. Taxa pe an nu este deloc mica, iar studenti cu taxa sunt cu gramada.

Priviti aceste discutii si transportati-le la problemele care apar in cazurile de mutari firme. Oricat ai incerca sa-l convingi pe angajat ca noul sediu e mai modern, ca are conditii mai bune, ca e spre binele lui, el tot ar fi vrut sa ramana acolo. Era primul sau birou, de ce sa-l schimbe? Avea valoare sufleteasca, nu conteaza ca aici are aer conditionat. Poate, dimpotriva, angajatul prefera cand statea la birou si se cocea de cald, dar avea langa el pe angajata cea noua.

Legat de mutatul facultatilor, zic ce zic si americanii: facultatea te pregateste pentru piata muncii. Mutarea sediului facultatii, pe care tu o detesti, te pregateste pentru multiplele mutari de care vei avea parte in viitor.

In cazul firmelor nu stiu ce sa zic, uneori conditiile sunt aceleasi, insa in cazul facultatilor sediile noi sunt clar mai moderne.

Iar daca ai o firma pe care vrei s-o muti, poti apela la SprintMove. Iti vor face o evaluare gratuita a costurilor mutarii si iti vor oferi si o asigurare de 25.000 de euro pentru bunurile mutate.

Iar daca esti patron si simti ca-ti vei muta firma cat de curand, zic sa angajezi niste studenti care tocmai au trecut prin asa ceva. Sa-ti povesteasca experienta lor :))

Salutari STUDENTESTI tuturor!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s