Elevii vor schimba profesorii?

Elevii vor schimba profesorii?

 

Mare valva mare prin presa: conform unui PROIECT de lege, numit oficial Statutul elevului, elevii is vor putea schimba profesorii.

Sindicatele au sarit rapid, se incalca drepturi, ce se intampla cu bietii profesori, iar pareristii de la TV decreteaza ca se alege praful de sistemul educational. Intrebarea mea este, insa, alta: elevii vor schimba profesorii? Pe cati dintre ei si pe ce motive?

Din experienta mea de elev, va spun ca acest lucru nu este chiar posibil. Orice profesor naspa are intotdeauna fanii sai, asa cum orice profesor bun va fi intotdeauna hulit de anumiti elevi. NU EXISTA, in nicio clasa, un profesor apreciat de TOTI elevii, asa cum nu exista nici in sens invers, un profesor pe care sa-l doreasca pleca toti elevii.

In plus, elevii, oricat de porniti ar fi pe un profesor competent, il respecta. In clasa a IX-a il injura, in clasa a X-a il dispretuiesc, insa in clasa a XII-a il vor respecta. Atunci toti elevii (sau asa era pe vremea mea) au chef de invatat si apreciaza profesorul care chiar stie sa explice, nu unul ale carui ore sunt pierdere de timp.

Da, exista profesori incompetenti si probabil ei vor fi schimbati. Desi si asupra acestui lucru am dubii. Daca este vorba de un profesor incompetent si rau, da, atunci elevii vor fi impotriva lui. Daca profesorul preda o materie de baza, importanta, atunci da, elevii se vor revolta. Daca, insa, profesorul preda o materie de care oricum nu sunt interesati ori de care nu sunt TOTI interesati, atunci NIMENI nu il va schimba. Va schimba cineva un profesor de ISTORIE incompetent? Ori unul de biologie? Ori unul de logica/cultura civica/psihologie? NU! Unul de matematica da, cu siguranta da, dar trebuie sa fie cu adevarat incompetent pentru a fi inlocuit.

Elevii vor schimba profesorii
Sursa foto: Agerpres via Digi24

Momentan sunt sceptic, dar imi doresc ca aceasta reglementare sa fie efectiv pusa in aplicare. Vreau sa vad ca elevii vor schimba profesorii. Vreau sa vad profesorii incompetenti cum pleaca fara ca directorul sa mai poata face ceva. Imi doresc, insa sunt sceptic. Si lasati-o p-aia cu elevii nu mai vor sa invete. Dupa mine, elevii de azi sunt mult mai maturi si mai informati ca cei de ieri. Salutari TINERE tuturor!

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s