Sa ne mutam

Sa ne mutam

 

 

Discutam acum cateva zile cu doi prieteni care urmeaza sa-si ia casa. Ei vor musai sa-si casa, sustin ca au nevoie de stabilitate. Eu am tot incercam sa-i conving ca a plati chirie nu e cel mai grav lucru din lume, ca chiria, adica nedetinerea unei locuinte, nu inseamna decat mobilitate. Romania este o tara care are inca foarte multi proprietari, este aceasta mentalitate ca trebuie sa detii casa in care stai. O femeie, cand isi alege barbatul cu care sa fie, il alege si conform acestui criteriu.

Cei doi prieteni ai mei, ca sa revin la ei, mi-au explicat cat de greu este sa te muti. Si cat de scump este. E drept, cand discutam despre mobila dintr-o casa de locuit, problema nu este doar la mutare, ci si la cum arata ulterior camera. Mobila trebuie facuta pe comanda, nicidecum adusa una din alta parte. Trebuie facuta pe dimensiunile exacte ale incaperii. Ma rog, e mult de discutat.

Doar ca, vedeti voi, uneori simti nevoia sa muti mobila. Sa muti un intreg birou pe care ti l-ai amenajat. S-ar putea ca valoarea sa fie nu doar cea strict materiala, ci si una spirituala. Personala. Cum vreti voi sa-i spuneti.

Caz in care trebuie sa apelati la o firma de mutari mobila. O firma serioasa, profesionista si deloc scumpa. Mutatul dintr-un loc intr-altul, fie ca vorbim de o firma, de o persoana fizica, de o facultate chiar (ca tot is pe un blog studentesc) nu se face oricum. Trebuie facut rapid, trebuie sa nu fie avariate lucrurile transportate si, cel mai important, trebuie sa arate exact ca-n partea cealalta. Pare complicat, nu?

Legat de locuintele proprietate personala, aud constant un argument: cum as putea baga bani in mobila daca nu e apartamentul meu? Pai firma X cum baga bani in mobila, desi birourile sale sunt inchiriate?

Nu zic, e bine sa ai si apartamentul meu, mai ales pentru linistea ta sufleteasca. E bine sa stii ca ai un apartament al tau, pe care nu ti-l poate lua nimeni. Pe de alta parte, e si o grija in plus. Sau asa vad eu lucrurile.

Revenind la firmele de mutari, zic sa dau si un hint: www.moveout.ro. Intrati si vedeti despre ce-i vorba. Cei care au apelat la ea sunt multumiti.

Si acum, sa ne mutam. Zic. Ca nu e deloc asa scump si asa complicat pe cat pare. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

 

3 comentarii

  1. Cand am locuit in Grecia ma mutam de cel putin doua ori pe luna. As zice mai de graba ca e obositor, foarte obositor. Avantajul era ca majoritatea locuintelor erau mobilate. In plus, acolo unde chiria era mai accesibila, cheltuielile erau mai mari, deci uneori e mai usor sa stai cu chirie, stiind ca-ti este mai simplu sa te muti in alta parte daca nu-ti convine ceva. Cand ai apartamentul tau, e mai greu sa gasesti cumparator, mai ales odata ce ai investit considerabil in reparatii si decor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s