Rusinea de a lucra la pompe funebre

Rusinea de a lucra la pompe funebre

 

 

Am tot scris, pe blogurile mele, ca nu-i doar unul, despre rusinea de a lucra in industria videochatului ori a masajului erotic. Desi nu-s de acord, de principiu, cu ideea de rusine de a lucra, oriunde s-ar intampla asta, in acele cazuri pot intelege mai mult desi unii considera acele joburi rusinoase. Pot intelege, atentie, este diferit de sunt de acord. Nu, nu sunt de acord cu rusinea de munci legal.

Acum, sa vorbim despre ideea de a lucra la pompe funebre. De ce acest lucru ar fi rusinos, caci ilegal deja stim ca NU este. 

Intai si intai, in Romania si peste tot in tarile capitaliste, a face profit nu este o dorinta rusinoasa. Este modalitatea prin care tu traiesti. Cum faci acest profit, cat de mare este el, cat este el de proportional cu munca pe care o prestezi, asta este alta discutie. Insa, cand vorbim despre venituri, despre profitul efectiv, discutam si de cativa factori speciali. Ati auzit de Sporul de rusine? Il au, oficial, lucratorii in salubritate. Oficial inseamna direct, prevazut negru pe alb in contract. Indirect, insa, il au multi. Ganditi-va ca este un loc de munca pe care multi il refuza, de care multi fug. Solutia este sa cresti veniturile in asa fel incat sa atragi, totusi, pe cineva. Nu scrii in contract, caci nu esti lucrator la stat, ca angajatul are spor de rusine, dar indirect tot cam aia inseamna.

In al doilea rand, discutia trebuie dusa la modul De ce ar fi rusinos sa lucrezi la pompe funebre? Ce este asa rusinos in a organiza o inmormantare, a vine sicrie, a transporta corpurile persoanelor decedate? Este ceva absolut necesar, fiecare familie apeleaza la astfel de filme atunci cand este cazul.

Da, este neplacut pentru snobii de romani sa se laude prietenilor ca fiul lucreaza la pompe funebre. Toti vor ca odraslele lor sa fie medici, avocati, ingineri. Meserii clasice, cu care te poti mandri.

Acum, care este diferenta dintre Ma mandresc cu ce fac si Imi este rusine cu ce fac? Pai diferenta este mare de tot. Nu trebuie sa-ti fie cu o munca de jos, trebuie facuta si aia, nu trebuie sa-ti fie rusine cu faptul ca muncesti legal. E drept, sunt cateva meserii de fala, cu care te mandresti si e normal sa fie asa.

Iar mie, blogger, ar trebui sa-mi fie rusine ca scriu despre asta? Totusi, sunt lucruri care se intampla. Cand iti moare cineva, te duci repede pe google, cauti servicii funerare sector 5 ori servicii funerare sector 2, ajungi pe un site (ori mai multe) pe care, indirect, l(e)-am promovat, l(e)-am incurajat, l(e)-am ridicat, iti faci treaba cu acea(acele) firma (firme) si, fara sa-ti dai seama, beneficiezi pe seama muncii mele.

Acum, daca stiti pe cineva sau chiar sunteti voi in cauza, vorbiti-mi despre rusinea de a lucra la pompe funebre. Voua va este ori v-ar fi rusine daca ati lucra intr-un astfel de domeniu? Daca in orasul vostru nu ar fi nicio astfel de firma, v-ati incumeta sa porniti o asemenea afacere? Si vreau sa fiti sinceri, daca se poate. Inteleg, masaj erotic ori videochat inseamna pornografie. Dar cu pompele funebre ce aveti? Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s