Vrei să studiezi într-o țară străină? Alege Marea Britanie!

Cu o veche tradiție în învățământ, cu o istorie fabuloasă, cu o viață de noapte incredibilă și oferind foarte multe oportunități, Marea Britanie este astăzi destinația favorită a tuturor celor care își doresc să studieze într-o țară străină.

La începutul mileniului 3, lumea a devenit mult mai mică, mult mai puternic conectată. Cum granițele tind să nu mai conteze astăzi, în fiecare an, tot mai mulți tineri aleg să-și părăsească țările și să studieze în locuri noi și interesante. Dat fiind numărul mare de universități și colegii importante care se regăsesc în insulă, nu e de mirare că cei mai mulți dintre ei aleg să studieze în Marea Britanie.

Țara reginei Elisabeta a II-a se mândrește cu vechea sa tradiție în învățământ. Unele dintre cele mai vechi și cele mai importante universități din lume au fost înființate acolo. Standardele pentru educație sunt astfel foarte ridicate, o diplomă obținută aici garantând practic calitatea pregătirii celui care a obținut-o.

Dar Marea Britanie e mult mai mult decât atât. O țară cu totul unică, fiind de fapt un regat format din 4 țări diferite (Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord), aceasta oferă nu doar tradiție și mii de ani de istorie, ci și învățământ de calitate, universități de renume internațional, recunoașterea internațională a diplomelor obținute, susținere din partea statului, burse, diversitate, numeroase beneficii și oportunități peste oportunități.

Pentru un student internațional, este exact ceea ce își dorește. Acest lucru se poate vedea cu ochiul liber, numărul studenților internaționali care se înscriu la universități și colegii din Marea Britanie crescând de la an la an. Și trebuie spus că Regatul Unit câștigă bătălia pentru studenți luptând împotriva unor țări foarte puternice. De altfel, cele mai importante zece țări care trimit tineri pentru a învăța în Marea Britanie sunt:

  • China
  • Malaezia
  • SUA
  • India
  • Hong Kong
  • Germania
  • Nigeria
  • Franța
  • Italia
  • Irlanda

E vorba de țări dezvoltate, puternice, cu instituții de învățământ de calitate, dar care totuși nu se ridică la nivelul celor din insulă. Studenților din aceste țări li se alătură multe alte naționalități, ceea ce face ca mediul din instituțiile de învățământ din Marea Britanie să fie unul cât se poate de divers.

Calitatea educației din Marea Britanie e garantată

Principalul motiv pentru care studenții internaționali vin în Marea Britanie este obținerea unei diplome care să le ofere posibilitatea de a avea o viață mai bună. Știu că, acolo, calitatea cursurilor este garantă. De acest lucru se ocupă organisme precum Agenția pentru Asigurarea Calității (The Quality Assurance Agency – QAA), o organizație independentă care evaluează în mod constant calitatea oferită de universitățile și colegiile din Marea Britanie. Pe lângă că verifică rezultatele obținute de acestea și cursurile pe care le pun la dispoziția studenților, QAA oferă și sfaturi pentru îmbunătățirea permanentă.

Astfel, studenții pot fi siguri că, la finalul studiilor, vor obține o diplomă care le va aduce nu doar respect, ci și un loc de muncă bine plătit, care să le ofere satisfacție profesională și personală.

Într-o țară scumpă, costurile cu educația pot fi destul de mici

Un alt motiv pentru care mulți studenți aleg să se înscrie la o universitate din Marea Britanie e posibilitatea de a economisi timp și bani. Acolo, licența poate fi obținută în 3 ani iar masterul poate fi terminat în doar un an. Există excepții, evident, în domenii precum dreptul sau medicina, care durează 5 ani, însă, în general, perioada de studiu este mai scurtă decât în alte țări. Astfel, studentul nu doar că economisește, dar poate intra mai repede în câmpul muncii și își poate clădi viața mult mai rapid.

Mai mult, în ceea ce privește partea financiară, studenții internaționali pot accesa finanțare din partea guvernului pentru a studia în Marea Britanie, finanțare în valoare de până la £25.000. Acești bani pot fi folosiți pentru achitarea cheltuielilor cu școlarizarea dar și a altor cheltuieli. Pentru a-i obține, studentul trebuie să îndeplinească anumite condiții, însă asta nu reprezintă un obstacol.

Pentru a accesa fondurile puse la dispoziție de statul britanic, studenții pot solicita ajutorul unor companii de recrutare în învățământ precum Atlantic London Education Services. Cu peste 10 ani vechime în acest domeniu, Atlantic London se mândrește cu un portofoliu care include mii de clienți mulțumiți. Serviciile sale sunt gratuite iar experții săi oferă nu doar consultanță în ceea ce privește accesarea acestor fonduri, ci și sfaturi și informații utile pentru ca un student să găsească cursurile și universitatea care i se potrivesc cel mai bine.

Trebuie însă spus că atractivitatea Marii Britanii nu se oprește odată cu încheierea anilor de studiu. Pentru absolvenții instituțiilor de învățământ din insulă, această țară multiculturală pune la dispoziție numeroase locuri de muncă bine plătite, în domenii cât mai diverse. Este fără dar și poate locul perfect pentru toți cei care caută să își construiască un viitor.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s