Leapsa turistica!

Salutare din nou,

Un nou articol, o noua leapsa. E preluata de la un VAMPIR (unul blogosferic, logic).

Si acum sa raspund la cele 3 intrebari:

1. Daca aţi avea puterea ministerului, voi cum aţi promova România din punct de vedere turistic?
Pai ar trebui sa fie 4 puncte esentiale, puncte de plecare:
– Litoralul, ala ignorat de multi…pe vremuri era plin de turisti, acum nu mai face fata concurentei. Ar putea fi o sursa de venit, in fond marea e mare. Avem cetati gen Calatis, avem Casino in Constanta(si la dracu’, putem face mai multe). Ar trebui sa avem o statiune EXCLUSIVISTA(gen Mamaia),una asa mai salbatica(Vama Veche), una pentru „seniori”, habar n-am, poate alde Saturn(vad ca Albena asa e promovata), una studenteasca(Costinesti) etc.
– Muntele, cu cele 2 drumuri-bijuterii: Transfagarasan si transalpina. Da, sunt multe atractii turistice la munte, dar in jurul celor 2 trebuie facuta promovarea.
– Agro-turismul, prin Maramures si nu numai. Cu mancarurile, cu traditiile, cu bauturile de rigoare.
– Niste orase-mari turistice. La noi nu sunt promovate. Si ma intreb de ce. Cati din noi stiu ce obiective turistice sunt in Iasi. Sau in Cluj. Sau in Piatra Neamt(am inteles ca orasul e o bijuterie, de ce nu e promovat ca atare?. Sau, culmea, in BUCURESTI! Sa nu mai zic de Sibiu, Brasov, Sighisoara.
Pe cele 4 paliere as face eu promovarea tarii!

2. Daca un strain v-ar cere o lista cu 5 obiective turistice mai putin cunoscute din Romania ce i-ati propune si de ce?
Aici intrebarea in sine e ciudata. Nu am de unde sa stiu eu ce obiective turistice cunoaste el. Si ce ar trebui sa cunoasca. Ori ce i-ar place lui sa vada.
Din Bucuresti nu ii recomand, ca astea-s cunoscute, nu? Pai as putea sa-i recomand Sighisoara, as putea sa-i recomand diversele Cetati din Romania, gen Rasnov, Neamt. As putea sa-i recomand Manastirile. As putea sa-i recomand multe.
Chestia e alta: de ce ne cramponam de „straini”? Eu as intreba mai degraba cum as convinge romanii sa viziteze tara lor?
As pune profesorii de geografie si istorie sa-i duca prin tara, macar prin apropiere. As incerca sa conving elevii si studentii ca e mai „cool” in Romania, pe litoral ori la munte, decat la Bulgari. Ori la greci. Daca pe ai nostri nu-i convingem, de ce ne straduim sa-i convingem pe straini?

3. Daca ati reprezenta Romania intr-o alta tara ce suveniruri autentice din Romania ati duce cadou?
Pai dau un exemplu: in Paris pe toate strazile gasesti breloc cu celebrul TURN. La noi cladirea reprezentativa e casa poporului. Dar n-am vazut aproape nicaieri breloc cu casa poporului. E o idee.
As mai face chestii cu dracula, daca nu chiar un VAMPIR , ori ca breloc, ori unul asa, gen figurina. Nu suntem de acord cu dracula, cica ne face de ras, dar la dracu’, cat ne-ar putea avantaja imaginea lui. Si Dracula Park-ul de pe vremuri a fost abandonat…

Si cu riscul de a incasa noi injuraturi (cica le dau de lucru), o dau si p-asta mai departe: Aura Rusu, Alex Pirlogea, Aniela deby, Iulia Radu, Adina Adenaah , alexandra,  Andreea Lupsa, Laura Meleaca, Horea Badau, Iulia Nicolaie, Sedna , Daniel Botea , CLM, Crys-Marry ,  Daniel Alexandrescu, Ramona Bascianu, Anca Popa,  Grapefruits . Si toti cei care vor s-o preia.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

11 comentarii

  1. E chestia ca strainii stiu de romania asa: Nadia, Dracula, Nastase, Hagi, Ceausescu…. deci ii putem invata multe… dar nu se poate. noi avem O FRUNZA

  2. Mulțumesc pentru invitație. La această leapșă voi răspunde prin comentariu:
    1. În primul rând România are nevoie de infrastructură mai dezvoltată pentru a atrage turiștii străini. Trebuie realizată o rețea de autostrăzi, care să facă legătura între toate marile orașe ale țării. După aceea trebuie renovate stațiunile, creând și parcuri tematice, oferind circuite istorice, amenajarea de spații pentru recreere și practicarea de sporturi de diferită natură… nu doar ridicând hoteluri. În cele din urmă, ar trebui angajată o echipă de profesioniști care să promoveze în mass media obiectivele turistice ale țării.
    2. Pass.
    3. Costumul național, dvd-uri cu cântece și dansuri populare românești, documentare despre istoria dacilor. De Dracula, Nadia, Hagi și Ceaușescu toți știu, deci trebuie să le oferim ceva inedit.

  3. […] Ultima leapsa pe ziua de azi este iarasi una care este pe placul meu deaorece vorbeste despre turism si cum eu sunt o pasionata a calatoriilor si asta o puteti vedea citind categoria : Jurnal de calatorie , am acceptat din nou cu drag sa scriu. […]

  4. […] Leapsa turistica… Posted on 17/03/2012 by Aura Rusu Dupa o zi minunata de sambata cu mult prea mult soare, prieteni si un gratar pe cinste, mi-a venit cheful de a continua cu leapsa turistica, desi este week-end.:) Leapsa a inceput de la Kathy, iar eu am preluat-o de la Drd. Emil Calinescu. […]

Lasă un comentariu