Guest – Post – Amintiri

Hey, sunt Raluca Toader (Zdwub) de la http://zjustwords.blogspot.com , am 17 anisori, dar ma fac eu mare…Sper sa va placa articolul si poate ne mai gasim aici sau la mine pe blog. O zi cat mai frumoasa!

In ultimul timp am avut cateva momente in care cadeam pe ganduri destul de adanc. Stiti vorba aia “prostul rade de ce isi aminteste”? Cam asa eram si eu in mare parte…incercam sa ma gandesc la ceva serios, dar gandul imi fugea imediat intr’un alt moment in care incercam sa fac ceva similar…si automat majoritatea amintirilor ma faceau sa zambesc.

La un moment dat pornisem un maraton al amintirilor cu cativa prieteni…si atunci mi’am dat seama cat de importante sunt momentele petrecute alaturi de persoanele speciale din viata ta. Se spune ca trecut trebuie lasat in urma…eu nu cred asta…daca am lasa trecutul definitiv in urma inseamna ca nu am avea amintiri, iar amintirile sunt o parte importanta din viata fiecaruia. Cu siguranta sunt persoane care spun des “vreau sa uit de asta”, dar dupa in timp isi amintesc si rad de ceea ce s’a intamplat atunci. NU, nu cred ca trebuie sa traim in trecut, spun doar ca nu trebuie lasat definitive in urma, trecutul trebuie reamintit din cand in cand cu zambetul pe buze.

Sunt amintiri care pe moment o sa te intristeze, dar poate mai tarziu o sa te faca sa zambesti…sunt amintiri care o sa te raneasca, dar poate in timp o sa gasesti o solutie pe care in momentul respective nu ai gasit’o si astfel poate o sa ai ocazia sa repari ceva. Sunt multe tipuri de amintiri, dar eu consider ca cele mai frumoase sunt cele care te fac sa razi in continuu exact cum zice vorba aceea “ca prostul in targ”. Nu poti sa schimbi ce s’a intamplat, dar poti sa te zambesti acum cand iti amintesti, mai mult ca sigur fiecare dintre noi are o amintire d’asta mai jenanta pe care a vrut sa o uite la momentul respectiv, insa acum rade cand se gandeste. Eu sincer am destul de multe amintiri din astea, dar eu am ras si atunci, rad si acum cand imi amintesc. Sunt momente placute sau mai putin placute din trecutul nostrum, din copilariile noastre, sau mai recente, pe care o sa le povestim cu mare drag copiilor nostri si mai apoi cu aceiasi pasiune si nepotilor nostri.

Pentru mine amintirile sunt o parte foarte importanta din mine si sincer sper sa nu uit prea multe dintre ele pentru ca imi doresc ca atunci cand o sa am copii sa vina la mine si sa ma intrebe “mami tu cum erai cand erai de varsta noastra?” …ei bine..poate nu o sa le spun chiar tot…in momentul ala(nu am fost si nu sunt o persoana prea linistita), dar o sa am multe sa le povestesc si sper sa am tot mai multe ca sa’i fac sa zambeasca impreuna cu mine.

2 comentarii

Lasă un comentariu