Ursitoare la botez

Salutare din nou,

Aud in ultima vreme de tot mai multi prieteni care se casatoresc. De ce fac asta e clar: ori sunt constransi de familie ori chiar ei considera necesar acest pas. Nu-i inteleg, nu-i incurajez si recomand ca lumea sa nu faca precum ei.

Dupa nunta, la nitel timp, urmeaza, in mod logic, botezul. Din pacate sau din fericire, lumea face si acest pas. Unii oameni, de treaba, inteligenti, simt pe buna dreptate nevoia de a avea urmasi. La altii stau insa deseori si ma intreb daca e cu adevarat bine ca au facut copil. Chiar nu-mi dau seama daca e cu adevarat bine pentru noi toti faptul ca ei au urmas(uneori chiar la plural).

Si acum ajungem la partea aia de DUPA botez. Daca nu stiati, exista oameni care iti impuie capul despre cum a fost botezul lor, pe care-l cumpara apoi cu alte 4-5 botezuri. Nu ca la nunta lucrurile ar sta diferit, doar ca la botez chipurile „te poti indrepta”. Las’, ca la urmatorul botez facem si noi la fel. Probabil isi imagineaza ca cineva da premiul: CEL MAI SMECHER BOTEZ. Sau poate se da si nu stiu eu…

Si d-acum e clar: cea mai noua fita la botez este aducerea de ursitoare .Ideea in sine mi se pare interesanta, desi raman la parerea ca botezul n-ar trebui sa fie ceva fastuos. Ma rog, dupa parerea unora, botezul in sine n-ar trebui sa existe, pentru ca acel copil ar trebui sa-si decida singur religia.

Daca totusi doriti sa va botezati copilul si sunteti crestin-ortodcsi infocati, ramane o optiunea deschisa. Ursitoarele vor inveseli atmosfera, iar daca sunt copii p-acolo acestia vor fi in al 9-lea cer.

Si cica s-ar putea ca daca vreodata voi face si eu vreun copil sa apelez si eu la asa ceva. Mai e insa pana atunci…

Salutari DE POVESTE tuturor!

Lasă un comentariu