Flori online?

Flori online?

 

 

Moda magazinelor online ne-a cuprins pe toti. Unii au reticenta maxima si refuza sa achizitioneze unele lucruri fara sa le vada in prealabil, altii ar face orice sa poata cumpara un lucru de pe net. Au ajuns chiar sa sustina ca nu cumpara produsul X din magazinul fizic, vor sa vada daca-l gasesc undeva online. Daca nu e online, nu exista.

Initial erau magazinele de electrocasnice. Iti cumparai un pc ori un laptop de pe net, fara sa-l vezi in prealabil. Oricum nu aveai ce vedea, erau niste componente pe care oricum nu le vedeai (ele stateau acolo-n carcasa, nu conta cum arata), asa ca oamenilor le-a fost mai usor sa tolereze astfel de magazine.

Cu hainele a fost mai greu. Nu corespund masurile, corpurile noastre nu sunt toate la fel. Unul e mai inalt, dar mai slab, altul e la fel de inalt, dar are burta. Masurile sunt utile, dar uneori sfanta e proba. In plus, materialul e important: bumbacul trebuie sa fie mercerizat, altfel se simte rau pe piele si nu se calca.

E drept, magazinele de haine sunt acum foarte apreciate, asa ca romanii au trecut peste aceste detalii. Exista politici de retur foarte clare, asa ca riscul unor tepe este minim.

Ce ne facem, insa, cu florariile? De ce am cumpara flori online? Chiar atat de rasisti sa fim incat sa ne dorim falimentul tigancilor de la colt de strada? Cu ce vin nou aceste florarii online?

Eu as da 3 mari calitati ale lor:

1. Intai si intai, fara sa fiu deloc rasist, dintotdeauna s-a observat o diferenta foarte mare intre tiganca de la colt de strada si florarie. Daca veti compara 2 buchete de trandafiri, unul cumparat de la colt de strada, altul cumparat din florarie, veti constata diferentele. Este aranjat mai frumos (si mai cu gust) cel luat din florarie. Aici avantaj florarii, fie ele online ori offline.

2. Florariile online au acea chestie cu livrarea la anumita data. Tu n-ai timp (sau poate esti plecat) de ziua prietenei, insa iti doresti ca ea sa primeasca un buchet de flori de ziua ei. Florariile online vin cu asa ceva.

3. Coada la florarie? Oho, la cate cozi am stat la viata mea… In zilele de 8 martie ori la inceputul scolii cozile erau imense.

4. Florariile online au flori speciale, pe care nu le gasesti in florariile clasice. Le au pe comanda, gen daca vrei un buchet special, ei fac rost de el.

5. Cel mai important: florariile online garanteaza pentru calitatea produselor. Sa va explic nitel, ca poate parea absurd. Voi ati auzit de „mitul” conform caruia FLORILE DATE DIN SUFLET TIN MAI MULT? Unii il traduceau prin: nu te-ai zgarcit, te-ai dus in florarie si nu la colt de strada, unde florile-s mai proaspete, deci au tinut mai mult. De multe ori esti pus sa alegi florile. Un necunoscator ca mine nu stia sa aleaga, deci primea cele mai vechi flori. Habar n-aveam cum sa le aleg. Pe net lucrurile-s mai simple: daca iei un buchet care te tine 2 zile, atunci dai vina pe acea florarie online. Ea este in cautare de publicitate pozitiva, deci se va asigura ca NU se intampla asta. Sau daca se intampla, solutia, in cazul tau, e simpla: apelezi la concurenta data viitoare.

Asadar, daca vi se pare absurda notiunea de FLORI ONLINE, eu zic sa va ganditi de 2 ori. Salutari INFLORATE tuturor!

Lasă un comentariu