Saraci dar multi

Probabil toata lumea cunoaste celebra replica a lui Lapusneanu: Prosti dar multi. Foarte multe persoane o folosesc fara sa stie de unde provine. Probabil n-au citit cartea, in general nu le au cu cititul, dar le suna bine aceasta replica. Eu o voi modifica un pic, voi spune Saraci dar multi, si voi vorbi despre studenti. Si despre elevi. Si despre cei care inca se simt studenti sau elevi. Care se simt tineri.

Asadar, studentii sunt, asa cum scriu si-n titlu, saraci dar multi. Nu au bani, niciodata cat le trebuie, tot timpul isi doresc mai mult si mai multe. Insa au cateva lucruri pe care multi le invidiaza:
– Au energie, multa energie. Daca vrei sa-ti promoveze cineva o cauza, apeleaza la studenti.
– Au suflet. Mult suflet. Se spune ca oamenii se inraiesc pe masura ce inainteaza in varsta. Este expresia VIATA M-A INRAIT. Nu toti oamenii in varsta sunt rai, dar procentual vorbind, cam asa se intampla. E drept, unii s-au nascut rai, dar nu despre ei vorbim.
– Sunt solidari. Au spirit de echipa (considerat de multe ori, peiorativ, drept spirit de turma).

Lor ma adresez deci spunandu-le despre un caz umanitar. Un copil, Rares Dumitrascu, are nevoie de bani pentru a se opera de o boala grava: cancer de sange. Detalii despre boala lui gasiti pe pagina sa de internet si pe pagina sa de facebook.

De ce zic ca ma adresez lor? Pai din 2 mari motive:
1. Plec de la premisa ca ei sunt publicul acestui blog. In majoritate ei sunt. Si pe ei ma bazez.
2. In al doilea rand, ei sunt sufletisti si solidari. Am explicat mai sus ce inseamna asta.

Pe ei ma bazez pentru ajutor. Iar ei se pot dovedi mai utili decat multe alte categorii de persoane. Sa va zic de ce:

1. Ei doneaza putinul pe care il au. Daca doneaza 2.000 de persoane cate 1 euro inseamna 2.000 de euro. Sunt sanse mai mari sa gasesti 2.000 de studenti care sa doneze 1 euro decat 100 de angajati care sa doneze 20 de euro fiecare (pentru a ajunge la aceeasi suma). Din putinul fiecaruia se strange suma necesara.

2. Studentii isi exteriorizeaza faptele. Daca un student doneaza, el se va lauda cu asta. De multe ori este de rau, dar in acest caz este de bine. Da, daca vrei sa te lauzi cu asta, lauda-te. Asa afla si altii despre acest caz.

3. Studentii au spiritul de turma (peiorativ vorbind). Daca se strang 10 studenti sa doneze, mai sosesc si alti 5 care ii imita. Nu cred ei prea bine in aceasta cauza, dar daca a donat X trebuie sa doneze si ei. Daca X este liderul informal este cu atat mai bine.

Pentru a dona:

Conturi:
PAYPAL: rtdumitrascu@gmail.com

Banca ING, cont: RO54INGB0000999900856546 LEI / SWIFT INGBROBU
Titular de cont: RAZVAN DUMITRASCU

Adresa titular de cont: Bucuresti, Sector 3, Str. Ramnicu Sarat nr. 15

Daca vreti sa luati legatura cu familia:

– telefon :0740.018.731 si 0745.086.138
– e-mail: rtdumitrascu@gmail.com

Despre caz a scris si Cabral. Va sfatuiesc sa dati mai departe si link-ul lui Cabral, un articol pe un astfel de blog va convinge mai multe persoane sa doneze.

Saraci dar multi. Astept sa fiu confirmat de actiunile studentilor 🙂 Salutari STUDENTESTI tuturor!

Un comentariu

Lasă un comentariu